Isnin, 21 Mei 2012

BERITA GEMBIRA BUAT SUAMI DAN ANAK.

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


Salam 1 malaysia para bloger sekalian....


ada berita baik untuk dikongsikan.... :)


alhamdulillah rezeki untuk mendapatkan anak termakbul jua... alhamdulillah
 

semalam buat ujian pregnency test menunjukkan ada 2 line..sgt2 happy apatah lagi suami...  jadi nak kene
buat kad....


mudah2han  anak dalam kandungan ku sihat walafiat dan kuat...insyaallah


aminn




Jumaat, 18 Mei 2012

BILA NYAWA DI HUJUNG TANDUK

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


 SALAM 1 MALAYSIA...


 Apa kabar para blogger sekalian? harap kalian semua berada dalam lindungan ALLAH SWT...


tajuk gempak bukan??sepanjang perjalanan dari rumah ke tempat kerja...mcm2 boleh terjadi sekiranye berlaku sedikit kesilapan alamatnyer mmg xcident...


sebab tu la sebelum memulakan perjalanan kene baca doa naik kenderaan supaya kite selamat pergi dan balik...insyaallah...tak kira dalam apa jua keadaan berhati2 itu perlu


berbalik pada tajuk tu kann...haha lau tak menyimpang dari tajuk sebenar..cettt!


pagi tadi aku nyaris2 nak langgar kete towing.towing tu baru je angkut kete lepas xcident...mmg aku xperasaan dah dekat baru perasaan depan aku ade kete..mana taknyer signal langsung xde...


masalahnyer tengah2 jalan pulak tu!! fuhhh...nasib baik aku sempat brake..dan nasib baik pulak belakang kete aku jauh * x bnyak kenderaan masa tu*..bayangkan lau jarak antara kete aku ngan kete belakang tu dekat..comfirm tak tau pe jadi pastu... :(


alhamdulillah la aku xde pape...lagipon kete x banyak...tapi sepanjang jalan aku rasa mcm ngeri je..rasa mcm xnak bawa kete lagi dah.... sebelum ni pon penah terjadi gak..aku xcident ngan moto..ikutkan bukan salah aku pon ...moto tu yg langgar aku..tapi undang2 kate kereta yang salah sebab menghalang lalu lintas...nak x nak terpaksa la aku kena saman tu belum lagi kene soal siasat ngan pak polisi kat balai...ermmm dugaan tu sumee kannn....


tapi tu la bile rasa nyawa tu di hujung tanduk...rasa ape yg dah berlaku tu mcm nak putar semula...
mustahil semua tu kan.... redha dan pasrah dengan takdir tuhan :)


peace... assalamualaikum


Khamis, 5 April 2012

CONTENGAN HARI INI

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM...



salam 1 malaysia



hye peepss @_____@



lama benar tak ke udara mesti ada yang dah ingat aku tak aktiv lagi dengan dunia blog....



well...aku masih lagi setia dengan blog aku yang x seberapa ni cume keadaan yang memaksa untuk aku mendiamkan diri seketika dengan blog ni.....



aduhhhh...!!!! rindu pulak nak berbelog dihiasi dan bertempek gambar2 kami sekeluarga....tapi bile lap top duk menyorok je mmg lambat la bertempak...tu yg terpaksa aku berdiam diri seketika.....aiyakkkk :(



lani pon ramai gak yang dah tukar layout kat side bar aku ni....cantek2 belaka....ini yg membuatkan aku pon rasa nak tukar layout....go hajar go ......buat jangan x buat nooooo


p/s: ape motif aku buka u tube simfoni lebaran????????raya lama lgi




Rabu, 7 Mac 2012

CLENX TEA BY NH DETOXLIM CLENX TEA

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


hye peeps @________@



pe kabar uolls semua??harap2 sihat belaka ok...



nampak tak gambr kat bawah ni






ehsan en goole



dah lama mencari akhirnya dapat gak kat MAYDIN....mengagau mencari kat kiosk A-MART tapi satu pon xdak jual....



ni semua terpengaruh dengan iklan tv....hahaha boleh gitukann macammana pon terima kasih kat iklan ni sekurang2nyer ade altenatif lain nak menghilangkan lelamak di badan yang makin tepu ni...adushhh ;p



aku dan en suami baru minum 2 hari so far xde nak membuang sgt....ok la kan lau nak minum waktu nak g kerja xdela keje asyik nak membuang sgt kang ilang fokus nak buat kerja lak kan dah susah nanti :) ...tapi berlainan pulak dengan produk tea herba orang kampung sekali minum konfem keluar masuk toilet perit tuttttttt tau....hehehe



aku beli kat maydin harga lebih kurang rm 18.00 10 uncang tea....dari segi rasa dia pada aku ok xdelah pahit sgt sedang2 elok je lebih2 lagi minum time suam memang terasa kepuasan tapi lepas minum biasanya aku bilas ngan air masak lau tidak kelat je aku rasa tekak ni..


sekian terima kasih sudi baca n komen :)



Jumaat, 2 Mac 2012

GUNDAH GULANA

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM



Iyaa...rasanya hari ni aku mau terbang jauh sih...tapi kemana ya..ahhh mana2 sajalah...janji dapat tenangkan hati ini....


gundah gulana betul...kalutt...mainan syaitan semua ini....


ikhlaskan hati hanya kerana ALLAH swt.


aminn...



sekian terima kasih sudi baca n komen :)


Jumaat, 17 Februari 2012

AKTIVITI YG HAPPENING!!

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


SALAM 1 MALAYSIA...


Yee.....selama 3 hari 2 malam di terengganu...mmg menyeronokkan...ditemani angin kuat lau bdn cikeding kompem leh melayang...hihihi....mmg besh dapat merasai angin laut sejuk n nyaman jeeee......



soo malam lepas anta pengantin tu kiteorang jejalan kat pantai batu burok...destinasi pelancongan yang agak terkenal di terengganu...dari homestay agak jauh jugak la...nasib baik de tour guide yang tau jalan nak kesana....memudahkan lagi perjalanan kiteorang ye dak!




lepas saje seisi makan makan tepi pantai ,kiteorang layan game mcm kat bawah ni

:
:
:
:

ehsan cik google...tq



ATV......pengalaman pertama naik ATV mmg menyeronokkan....mencabar pon ye gak...yela mana nak imbangkan handle ngan pasir laut lagi...silap langkah leh jatuh.....


bile dapat peluang apa lagi...aku naik la...wahhhhh x semudah ape yang aku sangka kan!mmg jelas agak sukar nak imbang handle tu....yang x sangka sekali ialah apabila aku berjaya turun naik bukit ..xjatuh langsung...punya la terror ko kan hajar !!!! cehhhhh puji diri sendirik!
asalnyer geng pompuan xnak naik takut tapi aku dah memecahkan dominasi maka ramaila geng pompuan naik...tu pon setelah aku mengatakan " korang patut cube mmg beshhh" haahahh...

dah puas main kiteorang gerak pulak tengok lampu2 yang lebih kurang mcm i-city.....tapi kejap je laa pasal x nampak keseronokkan di situ...hehehe...jangan marah ye org terengganu... *peace*


esok nyer ni laa aktivi yang orang lelaki x berapa nak minat sangat selalunyer orang perempuan yang akan menguasai dunia shopping......haaaaahaaa betul kann? kiteorang ke sini pulak

:

:

:
ehsan cik google...tq



pasar payang....macam2 kat sini..kain baju jangan cerita la mmg lawa2 pakkal je ongkos x mengizinkan lau tidak mmg sudah ku sambar...huhuhu



aku xde la shopping sgt kat sini...just cari mana yang patut....sekurang2nyer dapatla aku sambar blous sehelai..ok la kannn..dari xde langsung ! kat sini xleh nak lelalama pasal nak kejarkan waktu solat...then nk trus gerak shah alam...




tu la dia cerita dari terengganu




sekian terima kasih sudi baca n komen :)





Jumaat, 10 Februari 2012

MAJLIS KAWEN + TERENGGANU

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM



SALAM 1 MALAYSIA...



yahoooo....raya cina aku cuti seminggu dapat angpau, dapat limau sekotak....manyak syokk oooo....nak2 part angpau tuuu .... :)



tapi raya cina ni aku sibuk sikit dengan majlis perkahwinan kakak ipar aku.....banyak happening..tapi aku xleh nak turun tangan sgt...pasal anak aku buat hal....biasalah kan orang ramai,,,panaas lak tuk...tu yang asik nak berdukung je tu.....



maap la ye bukan alasan tak nak buat kerja tapi kenyataannn yang tak dapat di elakkan....hihihhi.. peace



selesai saja majlis......keesokkan harinyer acara buka hadiah pulak...mak aiiiiiii hadiah punya la bnyk aku rasa de dalam 100 hadiah....tapi besh la kan pengantin kali ni dapat hadiah complete semua ada dari kecik sampai sebesar2 hadiah.....pendek kata tinggal nak beli periuk ngan dapur gas je......alhamdulillah atas pemberian-NYA.



maap sekali lagi picture xde...xsempat nak ambil.....



minggu ni jugak kami 4 kuarga berangkat ke Terengganu anta pengantin....dapat orang ganu. perghh sendat kete ngan barang....perjalanan agak mencabar...kalo korang dari johor dah sah2 nak ke pantai timur tu kene ikut mersing...mesti tau keadaan jalan dia tu kann.....siang ok lagi tapi lau malam agak bahaya sikit so be careful ok....



perjalanan mengambil masa 7 ke 8 jam...akhirnye sampai jua ke detinasi homestay bukit payung..alhamdulillah....sampai saje masing2 lepak kepenatan.....kemudian di jamu dengan nasi putih berlaukkan gulai kawah dan sebagai nye....alhamdulilah kenyang sudahhhhh



ermmm xtau pulak keadaan kenduri kawen di terengganu x sama macam kite johor...maksudnyer kalo kite kat jb khemah sampai 5 ke 6 khemah....siap meje kerusi tersusun..tapi kat terengganu sebaliknyer....sekadar 1 khemah dan kerusi....jadi mereka makan x menggunakan meja....hanya menggantikan tapak tangan sebagai meja makan....wahhhh ayattt kooooooo...tapi kiteorang makan tetap cari mejaa.....haha



malam tu kiteorang de aktiviti....tapi nanti sambung entri akan datang yee.....dh panjang berjela ni ....byeeee



sekian terima kasih sudi baca dan komen :)



Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...