Isnin, 29 Mac 2010

TAG FROM NURSHAHAMILY...

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM....

Demam tag pon bermula..tadi baru je aku layan tag dari mama_ayu..kali aku amik dari NURSHAHFAMILY LAK....

HAAA...meh kite terjah pe yang nak aku jawab tag kali ni lak...huhu



SIAPAKAH ANDA DI RUMAH?
:-Isteri kepada mohd razman hafiz ibu kepada nur rifqah hazira.

SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?
Pendengar yang baik dan selalu menolong dapatkan bisnes ( wit sampingan )hehehehe

5 BENDA YANG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI?
:- bercuti bersama anak dan suami..
:- rumah sendiri..senang sikit nak deco rumah sendiri
:- mempunyai pekerjaan yang di idami...hehe
:- nak tambah anak lagi...hehehe
:- mempunyai kehidupan bersama family

SIAPAKAH NAMA
:-Mohd Razman Hafiz b.Abdul Rahman

CERITAKAN 5 PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG PASANGAN ANDA?
:- byak sangat tak tercerita rasanyer...ahahaha..

BILA TARIKH COUPLE
:-kiteorang x declare..cume faham2 sendiri..dan yg pastinyer pertemuan di festa layang-layang 2005 menjadi saksi pertemuan antara 4 mata...
tarikh x ingat yg pasti bulan 2...hihi

KENANGAN PAHIT ANDA BERSAMA RAKAN ANDA
:- x ingatla..rasanyer mcm xde...manis2 belaka...hehe

LAGU TEMA CINTA ANDA
:- xde tema2...sume ok...hehe..harap berpuas hati ye ngan jawapan nih..

APA PERUBAHAN YANG ANDA INGIN LIHAT PADA PASANGAN ANDA
:- jadi suami dan abah yang soleh dan x garang2 lagi...hehe..boleh tak???

TAG 10 RAKAN LAIN
5 tag rakan saje leh tak???

1.tinta violet
2.mama_ayu
3.cutemiut78
4. coretan uda
5.zakwan-afif-najmi (superhero mama)



wassalam ....

TAG FROM MAMA_AYU.

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


AHHaaa....dah dapat keje dari blogger ni...hihi..First time tuu..selalu bc tag blogger kali ni turn aku lak nak menjawab tag ni..hehe..

Tag ni datangnye dari MAMA_AYU...thanks ya coz sudi tag nama ni...sooo masa tuk menjawab tag ni pon bermula...hihi mcm exam lak bunyinyer...

ape lagi mehh kite baca sesama..hopefuly mama ayu enjoy...

1. How old were you when your first child was born?
~~ waktu tu beromu 25 tahun.

2. What month and year was your youngest child born?
~~ lahir pada tanggal 17.02.2009 dan diberi nama NUR RIFQAH HAZIRA BT MOHD RAZMAN HAFIZ..panjangkan nama..hehe

3. How did you feel when you first found out you were pregnant?
~~ syukur pada ALLAH SWT..tak tergambar rasanyer..dan x sangka bunting pelamin la katakan...hihi..

4. Who did you tell first?
~~ of coz mr husband...mcm xpercaya xlama lagi nak jadi ayah..senyum sampai ke telinga... :)

5. How many pounds/kg did you gain during your first pregnancy?
~~ time bujang dulu..55 kg..last timbang 68kg!!!!!erk....

6. What did you crave while you were pregnant?
~~ ALHAMDULILLAH time preggy tu xde la teruk sangat..cume aku x boleh lalu depan kfc..aku rasa busuk sgt bau dia..nak2 yg kat sopink komplek tu...tutup idung lau lalu depan tu...then tingin nak makan karipap bulat..kuih ketayap n lengkong pelangi tuh...seb masa tuh bulan puasa senang sikit nak mencari....lau tak jenuh gak mr husband nak mencari...hehe


7. Did you find out the gender of your first child? Why or why not?
~~ monthly cek mmg scan..xpenahnyer x scan...ikutkan hati mr husband nak bby boy...tapi bile scan bby gurl..bile delivery mmg bby gurl..Alhamdulillah...tapi pada aku yg penting..bby dalam kandungan selamat dan sihat..betul tak??? hihi

8. Did you have any complications during your pregnancy?
~~ ALHAMDULILLAH ALLAH permudahkan segalanyer...last cek trus kene tahan coz dh bukak jalan 4cm tekanan darah pon dh naik..masuk labour room around 4.30pm and delivery 8.30 pm...

9. How much did your first child weigh?
~~ 2.6 kg...kalau x silap la..hehe..lupe la...

10. Was your first child early, late, or on time?
~~ awal 3 minggu..ikutkan due dia bulan 3 tapi 17/02/2009 bby dh kuar..ishhh3x xsaba rupenya anak ibu ni nak tgk ibu n abah ye... :)

11. What is the most difficult challenge or health issue that any of your children have faced?
~~ alhamdulillah..sepanjang 1 tahun 2 buln..rifqah xpenah mengalami ape2 alahan yang teruk....demam jarang sekali..tapi flu,bila dah kene mmag susah nak baik...lau yg ni mmg ikut ibu dia...dok flu x sudah2...haha

12. What's your favorite part of being a mom?
~~ bile aku dapat gelaran ibu kepada anak aku.....time tuh xtau nak habaq cma.....gembira sgt2..bila dh besar ni...dah pandai panggil.."abu" n kiss pipi "abu" dia..hehee

13. Do you think it's easier to be a mom or a dad?
~~ hendak menjadi dad or mom mmg mudah..tapi nak mendidik anak bukan mudah nak2 zaman yang semakin canggih nih...so tangungjawab ibu bapa tu amatla berat dan besar dan kene la berkorban...

14. What is the best piece of advice you could give to someone who is about to have their first child?
~~ jgn terlalu stress...think positif...ingatla anak itu amanat ALLAH..

15. Did you always think you'd have kids?
~~ of coz..mana leh lupa..time tgh jawab tag ni pon aku dok teringat pe anak aku dok buat kat umah pengasuh dia tuh...jgn buli anak orang sudah....hikhikhik..

16. What's been the biggest surprise about motherhood?
~~ dapat membesarkan anak dengan penuh kasih sayang


17. Are there things you miss about life before kids?
~~ tentu la waktu bujang dlu...nak wat pe pon xkisah..la ni pe aku buat anak pon ikut..huhu

18. How many children do you have?
~~ baru sorang...gurl

19. Do you plan to have any more children?
~~ yes!!!!!tapi tgu la 3 tahun lagi insyaallah... masa tuh..anak aku dh pandai jaga adik..haha

20. Who's the mom that you admire most?
~~ pn siti jalila...mak aku tentula....bersusah payah bangun 2-3 pagi nak buat kuih
anta kat orang then..jual msa bulan pose semata2 nak menambah rezeki...dan satu lagi mak mertua aku..sanggup ambil cuti keje and jaga aku masa aku lepas bersalin di hospital dan yg pling buat aku terharu bile mak mertua sgt take care masa aku di hospital..


And I would like to tag my frens..

1. nurshahfamily

2. coretan uda

3. cute miut78
4. zakwan-afif-najmi (superhero mama)



***I admire you guys mums.. jom kte sma2 jwb tag ni.

Rabu, 24 Mac 2010

harapan tinggal harapan.....

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM


Harapan tinggal harapan..selamat tinggal...sayonara...goodbye..huh..pe kes lak aku nih kali ni.....????saje nak bikin gempak ke aku nih...hehehehe....

sebelum ni aku penah buat n3 pasal ni...tapi nampaknyer tinggal begitu saje la ...huhu...sodehhhhh....waaaaaa!!!!!.aku jeles tgk yg tu...!!!!!sabo beb..bawa bertendang..ahahahaha...

lau korang pasan lah..b4 ni aku de kuarkan n3 "diet oh diet"..konon nak diet..tapi pelahap gak bile nampak makanan..hehehe...aku dh terasa bagai dipam2 bdn aku nih hah...!!jalan pon dh bergesel...tetttttttt!!!!!huhu



aku jeles tgk org yg dah beranak pinak tapi bdn dia solid molid....ahakssss...jeles banget dehhhh...nak je aku tnya pe petua dia without benda2 tu sume...ye la diet tanpa minuman sampingan....:) syok tueeee...x bnyak modal kuar...eh ye ke????ermmmmm

tapi lau dh bdn mcm aku nihhhhhh..nak x nak kene minum sumting...ikutkan hati ni nak je aku layan jusmate 5 tu...tapi mandangkan aku ni..tgh nyusukan anak...aku xberani nak minum....WALAUPON sepupu aku kata org nyusukan anak leh minum...tp mr husband x bagi...so pending dulu la....


skang ni..makin menjadi2 lak selera aku nih...alaaaaaa...xmoh..xnak....relax ja...ko kene kawal beb...nanti kang jadi buah pear lak ko nih....ishkkkkkk.....aduhaiiiii..ni la yg merungsingkan pale aku nih..nak diet tapi dot dot dot.........hahaha

Aku rasa setakat ni je n3 kali nih.....jupe lagi...


Isnin, 22 Mac 2010

MC 3 HARI......

DENGAN LAFAZ BISMILLAH HIRROHMANNIRROHIM

tak penahnye aku dapat mc sampai 3 hari..tapi kali ni xpasal3 aku dapat mc..huhu...

nak tau apsal????haaaa....men sini aku story mory ngan korang pasal pe aku dapat mc sampai gitu sekali...hehehehe....cenggini sabtu lepas aku g spital nak jupe MO ye la..aku ni lau dah kene flu..makan hari nak baik..nak2 lau idung sumbat..aduhhh seksa nak bernafas.....


Jadinyer aku jupe MO chek sekali anak aku...haaa..rifqah pon sama gak dah 2 minggu flu xbaik2..ciyan diaa...huhu...bile dah turn aku chek padahal x cek lagi baru cakap...heheh...MO suh refer pakar lak...adoiyaiiiii...xpasal2 je kan???


bile dah chek ngan doc pakar..doc pakar buatla pe yang patut dia buat..then doc pakar tu suh wat xray..nak tgk mcm mana...hahaaa nak tau result dia......yee..awak ada sikit sinus tapi x teruk...huhu tapi aku still relax...saje nak sedapkan hati yang gundah gunala nih...cewahhhhhhh..:)



hah...sebab tu la aku dapat mc 3 hari...doc pakar nak tgk hasilnyer..samaada aku perlu teruskan dengan ubat atau jalan terakhir OPRATE..!huhu..bunyi saje dh menakutkan..tapi aku rasa aku x sampai ketahap begitu..insayaallah..



ni antara ubat yang aku kene abeskan..nak2 antibiotik..



oke..smpai disini sj..jupe lagi. :)

Jumaat, 12 Mac 2010

Sekali pasang 4 mata ko!!!!

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


Ni betul2 dasyat ni...dah tahap gaban dah...sebelum ni dah pasang 4 mata then ari ni tambah lagi 4 mata..hahaha


Apsala x buat dari dulu bos aku nih..bile dah macam2 berlaku yang melibtkan kerugian yang besar baru nak pasang..boss..bosss..ahahaha banyak komplen lak aku nih..:p


exceli keadaan yang memaksa bos aku ni pasang mata2 ni...mana leh tahan lau begini la hari2 leh bengkrapsi....eh jap...jap..korang musti dh agakkan pe yg aku maksudkan...ermmmmm

yeahhhh betul tu!!!!!!!!!CCTV 100 markah pada yg teka dengan tepat...ahakssss....tgk gamba pon sudah tau...ahahahah

bos aku ni dh tahap dewa dah ni..x tertanggung rasanyer..semakin dibiarkan semakin menjadi lak barang yang hilang....tu yang terpaksa melaburkan duit pasang mata2 nih....

sepertimana yang korang tau..mmg de bagusnyer pasang mata2 ni....lau de pape berlaku senang bukti dh tersedia ada kan....?????dan secara x langsung ofis aku semakin maju & mantap...waahahahaha caya la bossss





p/s:bos aku ni baik...sangatla baik...bos lepas ni pasang tv eh..boring la...

Khamis, 4 Mac 2010

Bandung part 2..

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROMANNIRROHIM

Ketemu kita sekali lagi...hehe..first day at bandung kiteorang menuju ke tengkuban parahu...sejuk seh kat atas tu..so pagi2 lagi kiteorang dah gerak dari hotel...

sampai je sana..mula la kiteorang di serbu oleh peniaga2 yang menjual bahan jualan masing2...rasa rimas n lemas...mana taknyer dok ikut je kemana kiteorang pegi...aduhaiiii...tapi harga dia lau tukar duit mesia mmg mahal...rasa mcm x logik je..barang key chin je sampai 70 ke 80 hengget...ada ke patut?huhu


pic berlatarbelakangkan kawah gunung..


sekitar kawasan tengkuban parahu...


kawah tengkuban parahu....




ni baru kat atas lum turun lagi nak ke kawah domas...perjalanan nak ke kawah tu jauh gak..mencabar tul laluan dia..bes lenguh2 kaki aku di buatnyer...lak tu baru lepas hujan..laluan mmg licin la...terpaksa aku menggunakan "guard"..hihi.. sepanjang perjalanan nak menuju ke kawah domas pemandangan sekitar laluan memang menarik..nak2 tgk pokok2 dia tuh...lain benar...katenye di sebabkan laluan lahar...tapi memang mengagumkan...sempat gak aku snap pic sepanjang perjalanan ni....





kite pon dah hampir ke kawah domas..kat situ air masih lagi mengelegak..lau rebus telor mmg leh masak..sempat lagi aku rendam kaki kat air hangat tu...wahhhh..segar bugar....kejap je..pastu lenguh balik...sebab perjalanan nak balik jauh dia leh tahan gak...tercungap2 aku di buat...hahaha...tapi yang xleh handle si peniaga xberputus asa suh beli barang siap tawar hage murah lagi..(tapi tetap mahal pon..potong leher punye hage la senang cite)huhu..last2 aku terpedaya dengan si peniaga2 tu...hampeh tol.!!!!






Then lepas di tengkuban parahu..kiteorang melantak lak kat kampung daun....suasana dia memang nyaman...makanan dia pon ok gak lah...lepas makan pe sume kiteorang berangkat ke toko tiga (gedung jeans)..murah giler kat sana..lepas membeli belah kiteorang buat massage satu bnd...aduhh sedapnyer kene urut...ilang letih2 bdn...then malam tu layan gureme bakar..sedapp..yumm yumm yummm......
so malam tu kiteorang lepak kat bilik..rasa dh x ralat dah nak berjalan lagi...





bnayk lagi benarnyer nak yg nak di kongsikan tapi cukupla setakat ni sahaja...

jumpa lagi...

Rabu, 3 Mac 2010

Di bumi bandung Indonesia...(part 1)

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...

Alhamdulillah...akhirnyer jejak jugak aku di bumi orang..Indonesia...yeahh indonesia cabang bandung... mana yang dh penah sampai tu mesti seronok kan ?

Pepagi 6.30 pg aku n mr husband dh bertolak dari pasir gudang ke LCCT kuala lumpur...sebb kiteorang naik melalui Kuala Lumpur (tiket dari jb xde masa tuh)..3 jam perjalanan nak ke sepang dah di tambahi dengan flight delay...aduhhhh jenuh aku kat LCCT tuh... :p

Sepatutnyer flight kiteorang jam 3.00 ptg..tapi masa otw nak ke LCCT dpt mesej kene delay 5.00ptg baru berangkat..huhu...air asia bese lahkan bab delay2 ni..hehe



huwaaa...belum sampai bandung lagi..air mata aku dh bergenang dok teringatkan anak...huhu...mana taknyer dia leh "ta ta" kite balik..masa telefon tu...tu yang sedih + mr husband ketawakan aku...hampeh tol..bukan nak pujuk... :(

ala tapi lama2 ok la tu...aku first time tinggalkan anak selama 4 hari..lain sikit perasaan..



tepat jam 5.00 ptg..kiteorang sume beratur tuk check in naik flight...yang ni aku duk tepi tingkap (mr husband kasi change duk tepi..kui..kui.kui)so..dapatla aku snap pic...tgk la pemandangan dari atas awan....




perjalanan mengambil masa 2 jam..so lebih kurang jam 7.00 mlm (waktu indonesia)kiteorang sampai di bandaran udara hussein sastranegara...hujan renyai menyambut kedatangan kami..eccehhh...kecik je bandara udara dia..tgk bawah ni...


so..malam tu kiteorang menginap di hotel cihampelas bandung..lepas check in kiteorang jenjalan kat ciwalk cari makan..lapor perut masa tuh....berdangdut sudah...hihi..ape lagi masing2 layan bakso..sedap seh..tapi air dia manis2 belaka..lepas penat berjalan masing2 masuk bilik tido....


sebelum tido layan dulu bakso...sedap sgt tapi hottt

kita jupe part 2 lak k..bye

Entri pendek....

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHAMNIRROHIM


Saje je aku nak update blog aku ni hah..(walaupon pendek semacam je)haha...bosan nyer ari ni..xtau nak wat pe...
so nanti mlm kang aku update n3 masa aku ke bandung baru2 ni k..


bye2..

Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...