Khamis, 31 Disember 2009

NEW YEAR GIVEAWAY


Do you want to win giveaways?
How to enter?
Easy…


Syarat-syarat ;


1 : Tulis entry tajuk '' New Year Giveaway ''.


2. Dalam entry kene ada gambar (banner) "New Year Giveaway". Pastikan banner ada di sidebar anda. Link ke2nye ke http://lavender4all.blogspot.com/


3 : Jadi follower & add link blog ini dalam blog list anda.


4 : Setelah siap entry anda, sila tinggalkan URL-link-giveaway-anda di ruang comment entry ini sebagai tanda anda menyertai contest ini.

5. Entry perlulah sticky mood sehingga 31 December 2009


6. Tarikh tutup : 31 December 2009.


7. Hadiah merupakan sebuah "Wine Bottle Umbrella".


8. Pemenang dipilih secara rawak. Tidak layak bagi yang tidak memenuhi syarat.

Khamis, 24 Disember 2009

WALAUPON RAYA DAH LEPAS TETAP NAK N3 GAK...

TAHUN 2009 tahun yang ke 2 aku sebagai isteri..dan tahun ni gak kali PERTAMA raya belah suami...dan paling HAPPY sekali aku beraya bersama anak....HAIIII...memang seronok lebih2 lagi tengok karenah anak aku..mcm2..raya pertama aku raya dekat TAMAN KEMAS...raya ke 2..aku pulang ke kampung belah suami..di MUAR...malam tu pulak MY TURN..balik pontian..YESSSSS

JOM LAYAN GAMBAR2 NI



suami..aku..rifqah


YANG NI PULAK SESI BERMAAFAN...SEMPAT LAGI BUAT LAWAK...NAK CONTROL AIR MATA..




suami n kakak ipar..




salam dengan bapa mertua...



salam dengan mak mertua




YANG ni pulak..keluarga besar suami

YANG NI RAYA DI LARKIN RUMAH MAK BAH....






SO..setakat ini sahaja n3 tuk raya 2009... sekian

MAMA BALQIS 2ND ANNIVERSARY GIVEAWAY






Harini 8/12/09 genap 2 tahun MAMA BALQIS kawin.. so sempena 2nd anniversary nie.. mama balqis julung2 kalinye nk anjurkan contest aka giveaway... sambil2 tu leh tambah kenalan..

Cam contest2 blogger lain gak.. syaratnye mudah jer..

1.jadi follower blog nie - baru jd penaja hadiah ke3 (pakse rela)
2.letak banner contest nie kat side bar & link back hokey.. (klu x.. x aci tau...)
3.masukkan blog MAMA BALQIS dlm bloglist korang (harus)
4.buat entry psl contest nie.. Mama Balqis 2nd Anniversary Giveaway (sticky mode tau...until 24 Disember 2009)
5.dah siap jgn lupe tinggalkn link & komen kat entry nie utk dijejak...
6.pemenang akan dipilih melalui Random.Org

oppssss..

hadiahnye ader 2 jer tawww utk 2 org winner...:-

tambah lg 1 tauuu... mama kyra jd penaja.. so ader 3 hadiah utk 3 pemenang lah..
yuhuuuuu...

1. One Set Drop Perfumes



2.1 set Dhia Perfumes



3.Cube Perfume For Men


So.. apa tunggu lagi.. jemput la yea... tamat 24 Disember 2009 jam 1230 t.hari..

Isnin, 21 Disember 2009

IQA DAPAT MAINAN BARU...

WAH bestnyer...iqa dapat maianan baru daripada abah..time kaceh abah..belikan iqa mainan.... :)

ALKISAH. ..nak jadikan cerita malam ahad yang lalu..aku,suami n wawa g jalan jalan kat SUTERA MALL saje jalan jalan sebab suami kata nak cari barang....cari punya cari barang sendiri tak dapat..barang anak pulak yang dapat...tak pasal pasal IQA dapat mainan baru...weehuuu <_>

MALAM tu aku tinggalkan iqa ngan mak sbb mak kata "iqa tinggal lah x yah ikut" jadi aku akur ngan kehendak mak, aku tinggal kan lah..mana tak nyer pakai baju menjerit mcm kene cubit..bila dah pakaikan baju cantik iqa leh bz ngan box baju dia...alahai iqa...iqa...

SEBELUM kuar aku ngan suami sempat bye2 kat iqa...kononnyer nak tgkla samaada iqa nak ikut ke tak...rupe2nyer sebaliknyer berlaku..iqa bye kat kitaorg balik...aduss sob...sob..sob.. :( mmg x kisahkan ibu dia la anak aku sorang nih

SEWAKTU aku jalan jalan tetiba aku terpandang satu alat permainan ni...nak tgk?hah jom tengok..


Cushiony, inflatable base for safe, soft baby play fun! 2 hanging spin toys included! The spin toys have rattles inside for baby to play with The Gym's sides are transparent so mommy & daddy can easily watch baby Add 100 Fun Ballz?and make this My-First-Gym into a fun ball pit!

54.5" diameter x 43.5" height
50 lb weight tolerance
Suitable for children ages up to 1.5

NI LA benda yg tak di sangka2 nak beli....harga dia murah je RM 29.90 tu yng tros beli..then abah dia dok cari pump..coz nak main ni kene pump dulu...hehe..ciyan abah jenuh dia nak pump makan masa gak..adoii..anak punya pasal xpe la....susah mana pon ku sanggup gak... :)

SAMPAI saja kat rumah...abah apalagi pump mainan tu dengan sepenuh hati....hikhikhik..kembang kuncup abah dok pump...last sekali RIFQAH dengan happy main JUMP-O-LENE ketawa mengekek tuh....

SAYANG sekali vedio xleh nak upload la...de masalah sikit...huhu.

NAK TRY JOIN CONTEST NI...




SALAM....

GIVE AWAY IRFANKU SAYANG adalah content yg pertama sy join...maka dengan RASMINYER sy pon nak try mana tau rezeki berpihak pada saya...hehe...:)

ANYWAY contest ni dianjurkan oleh nur....pejam celik tinggal lagi berapa hari je budak comel ni genap setahun...yeah!!!!chayok ipan...contest ini akan berakhir pada 26hb dec 2009 jadi belum terlambat lagi tuk sy join...hihi..

SEMPANA besday yang akan datang ni..sy cadangkan ape yerk????banyak jugak yg nak cadangkan dan pkir jugak pe yg ayah ipan nak bagi ni...Erhmmmmm.....rasa2nyer...cuba tgk kat bawah ni...ape dia?( cewahhhh..suprise ni...)hehe..dh tgk kan?so mcm mana..?sama tak pe yg ayah ipan pikirkan...?budget dia xlah mahal xlah murah sedang2 elok jer dan mudah didapati dimana2 care4...

MEMANDANGKAN irfan suka panjat memanjat..dan nak elakkan irfan memanjat..



alat permainan ni sesuai tuk irfan...NAMA ALAT PERMAINAN ni MY FIRST GYM...pemainan ni rifqah baru je beli kat care4..suka rifqah main kat dalam ni....
jadi irfan leh duduk dalm ni dan main sepuasnyer....then letak bola kecik2 tue...budak2 kecil suke main yg mcm ni....coz colourfull ball.

JENG..JENG...Ni lah dia alat permainan tu.....




Soft Sides My First Gym - At 54"X41", this inflatable baby gym is a fairly good size. It is also an affordable alternative to more expensive baby play gyms. The toy includes two hanging toys that spin. Balls can be purchased and added to turn the toy into the ball pit.

JADI..leh la ayah irfan cari kat care4....


SEKARANG ni..masa tuk beri pendapat...antara hadiah2 ipan yg lain...



1.


NAMA alat permainan ni MINI BOSSI CUTE CUBE playskool..harge dia lebih kurang
RM 49.95....


2.



YANG ni pulak nama alat permainan ni PLAYSKOOL MAGIC SCREE PALM SIZE LEARNER..harge lebih kurang RM 44.90.....




BUAT insan yg bernama MUHAMMAD IRFAN HAZIM...happy besday 1 year...moga happy selalu..dont be noty..MAY ALLAH BLESS YOU

Khamis, 17 Disember 2009

MANA GAMBAR NI.......

ADOIIIII......sampai sekarang pic tak jugak dapat up load..:( emmm..nak kata sibuk agak kurang sibuk..tapi ye la bila dh kat umah tu kan ada je benda yang nak kene settlekan dulu...uwaaaaa..sob..sob sebab tu laa smpai sekarang aku tak dpt nak uploadkan gambar...masa tak de....senang cite masa belum mengizinkan untuk aku menghadap lap top..huhu.. :P

KALAU ikutkan hati mmg banyak benda yang boleh aku kongsikan..tapi buat masa ni aku hanya boleh cerita tapi xboleh nak upload pic sbbyer camera pada bapa mertua (mertua g haji bawa camera nak tangkap pic tuk simpan sebagai kenangan)bukan senang dapat peluang nak tunaikan haji..dapat peluang gunakan peluang seadanyer...kan? :)

ANYWAY gambar yang lama2 tu adalah.....boleh tuk aku kongsikan itupon KALAU aku masih ingat ape yang berlaku..."masihkan kau ingat pada waktu itu <_>"...hahaha sekali lagu kopratasa keluar daaa....kihkihkih...ape saja aku ni..mula la nak merapu...tetttttttt.

TENGOKLA bila tahap kesenangan aku melanda...cewah ayatttt...ahakzs...aku upload gambar lama aku dan aku akan BERUSAHA tuk mengingati ape yang berlaku masa tue...hehehe...mcm penah ku dengar ayat yang seakan2 ini..tapi dimana ya...kuang3x..

SO...ADIOS..KITA JUPE LAGI..

Selasa, 15 Disember 2009

PANAS.......

tanpa notis atau ape2 pon tup2 letrik xde...ingat kan sekejap je..rupanyer makan masa lebih 4 jam jugak...ape lagi..kebosanan tahap gaban melanda...panas lagi..(angin luar xde tuh)..adehhhh.....saba je la masa tuh...

HAHAHA....yang paling bes sekali..aku sempat tido..huhuhu...xtau lah bos perasan ke x perasan..boleh gitu? hehehe..sekurang2nyer hilang jugak ngantuk aku di buatnyer..

SEKARANG ni dah ada letrik..apa lagi masa tuh open komputer..cucuk broadband then search mana yang patut...lagi pon bos xde ni...yeahh!!!

Rabu, 9 Disember 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU....

LAMANYER RUPENYER AKU TAK UP DATE....

adehh..xberkesempatan langsung aku nak update blog ni..bz kebelakang ni...
ni pun tgh bz tapi curi masa gak nak up date..haha..boleh gitu...

baru2 ni aku ade pergi jemputan kawen kawan aku dekat taman jay bee...alhamdullilah segalanye berjalan dengan lancar walaupun hujan turun dengan lebatnya..tetamu tak putus2 datang...

Aku waktu tu sibuk tak sibuk lah..maklumlah ngan anak jap2 anak kat mak..jap kat aku...time anak kat mak tu la yg aku dok sibuk...mana tak nyer..member2 lama datang jadi kenalah layan dulu...tuan rumah tak dapt nak layan aku lah yang tolong layan kan..(ye ke aku ni?)

wahhh..anak aku melekat trus ngan nenek dia..sampai aku nak mek dia pon marah..rifqah..rifqah..(nape xnak ngan ibu sayang)

nanti senang aku up load gambar kawan aku kawen ok...tu ari aku x bawa lap top jadi xde pic dia aku nak post...

anyway...SELAMAT PENGANTIN BARU SITI NURULHUDA n PASANGAN semoga kebahagian,,keceriaan menjadi milik kamu...amin..

Khamis, 3 Disember 2009

SALAM SUMENYER....

Syukur allhamdullilah ke hadrat illahi dengan limpah kurnia-NYA maka terbitlah satu blogspot yang diberi nama EPISODKASIH.BLOGSPOT.COM

N3 yang pertama ni nak bercerita pasal blogspot...sebenarnya dah lama dah aku teringin nak buat blog sendiri tapi tak kesampaian sibuk memanjang ngan anak lagi...rumah lagi...mmg takde masa lah...tapi ntah macam mana hari ni betul2 free nak buat blog...membuak2 perasaan tu nak buat blog...haha walaupun tgh bz nak issue invoice(xde bz mana pun..huhu)

Anyway tq 4 my cuzin cz dia lah yang banyak tolong ajar mcm mana nak buat blog ni...MUaahh..tq..tq
so much....

Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...