Selasa, 29 November 2011

gara2 tersumbat kelenjar kat kelopak mata kan dah kena!!!!!

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM



salam 1 Malaysia.....



bz memanjang je la nak hapdet pon x terhapdet....kok ye la kann bz... :)



sememangnyer xde idea nak menulis... tu yg berdiam diri sebentar...



baru2 ni sepupu aku kawen tahniah la bro..sory x dapat join de hal yang xboleh nak dielakkan....tapi xpe next week aku ade....



ermmm...baru2 ni aku de buat operation kat mata tapi xlah teruk just buang nanah je yng dah lama dok bertepek kat kelenjar mata tuh...luar nampak saja kecil tapi bole doc selak saja mata rupeyer besar..!!!



orang kata tembel @ ketumbit..haaa tu la yang aku kene...dah bagi ubat titik pon xsurut jugak..akhirnya masuk dewan bedah jugak kasi buang nanah...



prosuder nak buat sekejap je tak sampai 5 minit tapi sakit dia..mmg sakit walaupon dah bius...3 kali doc cucuk kat kelopak mata ni...menjerit2 aku kat dalam bilik sakit mak nakkkkk :P sampai kan 3 orang terpaksa pegang tangan aku....jadi tuk elakkan aku menjerit sekuat hati aku pegang siku nurse sekuat hati aku....nasib ko la yer..dh ko dekat ngan aku... ;)



mula cucuk kat kelopak mata belah luar kasi bius...oiii sakit laaa...time tu dah terasa kembang je kelopak mata ni...sejukkk je....then doc kelepekkan kelopak mata tu..cocok lagi...aduhhhhhh sakitnyer jarum tu dah la tajam yang amat..belah dalam plak tu cucuk..aiyakkkkk!!


pastu aku xtau dia buat mcam mana yang dapat aku rasakan doc tekan2 kasi kuar nanah pastu doc cucuk lagi.....mau saja aku larikkkkk..sakitttt..3 kali tekan baru abes sume nanah dah xde sisa sisa lagi dah......


ermmm bayangkan...bayangkannnn...heheheee


yang paling bestnyer belum kene lagi aku dah menjerit sakit...huhuhu...malu je weiii kene gelak malu2 kucing ngan dc. prakash...dia siap bedah jadi la aku jack sapprow......jajajajaja



konon nak cover malu aku buat2 la buka tpt yng tutup kat mata tu..kehkehke padahal mmg dah boleh bukak ponnn...saje nak minta kasihan ngan en suami..hihihi @_____@



sekarang ni alhamdulillah dah ok cume pakai ubat titis je n kene follow up lagi...harap2 x tumbuh lagi... :)



sekian terima kasih sudi baca n komen :)



Khamis, 10 November 2011

SAMBUT RAYA + BESDAY SEKALI

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM..



salam 1 malaysia...



raya haji tahun ni mmg xbalik umah nyai la...sebabnyer masjid kat umah mak aku ade 6 ekor lembu nak kene korban...mmg bz sikit la kat masjid...malam tu baru seisi potong kek n makan2



wahh mesti meriahkann..jeng..jengg..jengggg xdelah meriah seperti tahun2 lepas...tiap2 tahun mmg buat jamu jiran tetangga makan sambil mendoakan kesejahteraan besday girl or boy... sangat terharu terutama sekali mak ayah aku sanggup buat besday tuk anak2 dia... sayang mak n ayh n siblling of course la kannn :)



tapi tahun ni xlah buat mcm tahun lepas hanya sambut bersama famili tercinta...kebetulan pulak adik aku balik..time raya haji kann...dan kebetulan pulak kiteorang 1 famili x balik kg...so ni la masanyer nak celebrate....nanti dia dah balik mcm x cukup korum lakkk.....



aku mmg tak tau la yg mak ayah nak sambut jugak...alhamdulillah aku pon tak minta ape2 tau2 je dpat kol then mak ckp dah beli kek...so apa lagiii dah senyum sampai ke telinga...so malam tu trus nak g makan chicken chop tapi nampaknyer mmg xde rezeki la...tutup kedai semuanya...last2 makan pizza...jadila ye itu pon atas permintaan adik aku yg last...besday dia bulan depan dan masa tuh pulak tengah de majlis kerja kawin kat kampung....



oh yaa...ari ni giliran my dad pulak sambut besday yang ke 56 tahun....selamat ulang tahun ayah moga kehidupan ayah diberkati oleh ALLAH swt...amin..



sekian..terima kasih sudi baca n komen :)

Jumaat, 4 November 2011

DIALOG IBU DAN ANAK

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


salam 1 Malaysia

kanak2 yg nak membesar kadang2 mcm2 pertnyaan dia nak tnya..sampai letih kita nak melayannyer...semua nak tau itu ape ini ape...bile kita tnya bukan bile tnya balik sama ape yang kite bagitau tadi...haisyyy sabo je la....


ni ada antara dialog2 aku ngan anak aku..

1.kejadian berlaku di econsave

anak : ibu.. ni ape? ( sambil tangan tunjuk kat sst)

ibu : ohh...bawang putihh

anak : ohhh...bukan...itu doctor eh???

pekerja econsave :makcik bukan doctor..makcik pakai topeng sebab x tahan habuk..

ibu n ayah : ?&!*%... senyum ngan nada control ..aiyakk


2. kejadian berlaku di rumah

anak : ibu, sakit perut!! nak jupe doctor * sambil tekan2 perut *

ibu : haa..ok jom kite g jupe doctor..tunggu ayah jap..

anak : xlah...dah xsakit perut...

ibu :!%$#& sekali lagi...ermmm


3. kejadian sewaktu tonton segmen sukan tv3

anak : ibu ni ape? sambil tunjuk piala bola

ibu : itu piala..sepatah2 aku sebut

anak : oh...bukanla tu kaya ball...

ibu :!%$#& sekali lagi...pulakk mana datangnyer kaya ball !!

selalu sgt mkn kaya ball...piala bola pon katenyer kaya ball

sekian..terima kasih sudi baca n komen :)

!!!!!!! TAG !!!!!!!!

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


salam 1 malaysia


"anda di tag"

weiiiii lama bebenor aku xkene tag kali ni naik pulak nama aku....terima kasih sebb tag rifhaman ye..sekurang2 kurangnyer ada yang ingat...ecececece....bunyi mcm sedih je kan.. * bajek :P *....so xnak menghampakan permintaan NURUL ASYIKIN jom la kite jengah sekejap ape jawapan aku nanti..


11 perkara tentang diri ini

1. nama siti hajar bte muningin...selalu orang panggil nama hajar jarang org
panggil nama siti ni..

2. dah berkahwin punya sorang anak perempuan yang diberi nama NUR RIFQAH HAZIRA

3. suke tgk cara diaorang berfesyen dan kulit yang cantik * rasa nak tau pe rahsianyer tu*

4. sejak xcident tu ari dah rasa takut nak bawa kete lelaju...jauh pon xpela janji selamat :)

5. susah nak cari baju yang betul2 berkenan selalunyer yg berkenan tu la cepat abes :(

6. suke jalan xde duit pon nak jalan jugak...window shopping

7. kuat berangan... * peace *

8. nak diet...

9. xreti duduk diam dekat rumah de je benda nak buat

10. suke layan karenah anak..tu sebab anak manja ngan ibu dia.. :)

11. dalam family aku...tarikh lahir semuanya ada angka 11..so senang nak ingat


11 things that she wants to know about me

1. Nama sebenar korang?
Siti Hajar bte Muningin

2. Kegemaran korang sepanjang hayat?
mcm2 de masa lapang buatla ape2
3. Pekerjaan sekarang @ belajar kos apa?
kerani syarikat swasta
4. Kenangan paling manis dan akan dikenang sampai bila-bila.
banyak sangat tu semuanya manis... :)

5. Perkara paling lucu pernah dihadapi?
lipas kejar aku sewaktu aku tgh baring.. LOL !

6. Makanan kegemaran korang ?
laksa penang....sedap banget

7. Apa yang paling korang takut ?
seminit dari sekarang...xtau pe kan jadi...

8. Apakah hadiah paling special pernah korang dapat?
handphone..handbeg

9. Kalau marah korang buat apa?
lari jauh2 tenangkan diri...
10. Apa status korang ?
ermmm dah kawen laa.....dah jadi mummy pon

11. Rancangan TV kegemaran?
banyak salah satu program masakan..



ok...segala pertanyaan sudah di jawab...sekarang masa nak tag blogger yg lain lak.



terima kasih sudi baca n komen :)


Selasa, 1 November 2011

UMUR SEMAKIN MENINGKAT

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


Alhamdulillah ari ni genap umur 28 tahun aku hidup di muka bumi ALLAH ni...Alhamdulillah syukur pada-MU YA ALLAH




Terima kasih buat en suami...belanja en suami punya isteri makan (aku la tu) :)

terima kasih sudi baca n komen


Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...