Ahad, 30 Mei 2010

Give Away Geng Antik Saidah Ipoh

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM




waktu mengemas rumah baru..sambil jenjalan kat blog inahasan (referral)..aku sempat lagi join contest ni...

hadiah dia sangat menarik ....ape lagi pada blogger yang lain jom pakat join...klik je kat pic tersebut oke... :)




Sabtu, 29 Mei 2010

adakah aku akan begini !!!!

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...

selamat pagi sumenyer...korang dah sarapan?huhu aku????sarapan penuh satu meje larat x larat je nak makan...hehehe...

hari ni datang mood aku nak berblogging..selalunyer aku lebih jenjalan kat mane2 blog yang sempat aku singgah...mencari idea la katakan...tettttt bukan mencedok yerk.... :)

aku tertarik kat satu blogger ni..so aku pon try..nak tau pe yg membuatkan aku tertarik... hah tgk ni


@@


@@


@@


@@


@@


@@


@@


@@


yeahhhh..ni dia raut wajah aku yg sangat berlainan...haha

Rabu, 26 Mei 2010

aku bebas!!!!!

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..

yeahhhh...aku bebas berlari...

yeahhhh..aku bebas berjalan...

lihatlah dunia hari ini aku bebas!!!! aku rasa mcm nak terbang.... sedutan sewaktu jenjalan kat jj bukit indah



waktu cuti saje bawa anak & adik g jenjalan kat jj...motif nak kesana nak cari suar ika...tapi mcm x banyak pilihan lak kat jj..last cari punya cari dapat sehelai je...jadila daripada xde..huhu..

Then abah ika dok g cari beg barney...nasib baik de..jenuh gak mencari sana sini xjupe..last2 jupe gak kat jj.Akceli Ika ni suka tgk berney tapi kat lap top la..padahal dah beli dah cd dia tapi tetap nak yang kat laptop...adehhh fening...fening...

bes je shopping kiteorng g makan kat pizza layan pizza terbaru..terbaekkkk wok..sedappp..bes mkn je trus balik umah....penat!!!


sekian,jupe next n3





Selasa, 25 Mei 2010

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..




jom ikut ika g jenjalan...seronok....jangan takut ika bawa berhati2..lain perkataan ika skema bawa kete ni....jom ikut tgk buaya...hehehe.

Yeye je dak tecik nih bawa kete.. :) pantang belah drive tu kosong mesti nak g situ sambil tu berangan2..ngennn..ngennn..ngennnnn...huhu siap bunyi ko...! tu yg xleh tahan tu...

ok..n3 pendek je ni...


sekian,jupe next n3





AKU SANGAT EMO..!!!!

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


BETOLLL..aku sangat emosi + geram +++...aku xtau kenapa dan mengapa?kenapa waktu mcm gini boleh terjadi benda2 yang di luar jangkaan....aku sangat geram lagi sekali GERAM!!!!

Aku x tau salah siapa..?dimana silapnyer..?ape kekurangannyer..?sungguh aku mmg xtau...lagi pon aku hanya kenal dia melalui televison saje..

aku de terbaca salah satu blog blogger yang bertajuk " suami anne lafaz cerai tatkala hamil 4 bulan"..huh...rasa tersentap bila sang suami lakukan sedemikan!!.....


ok la..aku xnak komen banyak2...




sekian.. jupe next n3



danga bay + zoo johor

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..

Kali ni layan anak g danga bay..dah lama aku x kesana...sambil2 tu bwa dak tecit ni g jenjalan...seronok sgt sampai mata ngantuk pon dok tahan lagi + tak mengamuk...!penat tu jangan cite la..tapi anak punya pasal bawalah..kesian lak dok umah je terperap.. :)

Sampai danga bay..aku kasi ika main permainan ni..ni je la yang dia berani lain2 ika takut + abah ika x kasi psal xsesuai ngan umo dia yang muda lagi tuh...hihihi

dah naik xnak turun terpaksa la guna saikologi (betul ke ejaan aku nih..!!!huhu )nak pujuk dak sorang nih...

hah..tgk la pic dia begitu teruja nak benda nih..





dan aku pon teruja tgk dia teruja..!!!ekekeke..then layan lagi g zoo pulak...panas + berpeluh..huh ku tahan saje... :P

layan pic ni..

tgk burung kawarasi dulu...tangan baekk punyer pegang pagar dawai tuh..nasib x kene patuk dek burung tu....

tgk camel..mcm x bersemangat je..mungkin panas kot..!huhu



argh!!!penat + haus..kite minum duluuu..yeahhhh!!tgkla gaya dia minum duk kat basikal then tongengkan basikal tu..korng bayangkan la sendiri yer....

sekian..jupe next n3,



Ahad, 23 Mei 2010

Bakul permainan ku...

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM

lokasi: Taman Kemas


Main sorang2 ingatkan rifqah main ape..rupenyer tok mama kasih rifqah bakul tuk main..haha yang sebenarnye nak elakkan rifqah masuk dapur jadi umpan lah bakul..boleh gitew kan...?????tapi boleh pulak rifqah masuk dalam bakul tu...muat2 dia jer....lau besar bakul tuh dah sah2 rifqah suh aku masuk sekali...huhu..panjang akal gak dak tecit nih....ade gak sekali tuh duduk dalam bekas tupperware ngam2 dia duduk xde space langsung...!kelakar tol ade je idea dak tecit sorang nih....ishk3x


sekian,,jupe next n3




Jumaat, 21 Mei 2010

Yogurt yang menyedapkan.... :)

DENGAN LAFAZ BISNILLAHHIRROHMANNIRROHIM..


Lokasi :rumah




alamak...!!!!berkecah la rifqah makan yogurt..comot..! satu badan makan yogurt ye dik..!!! hehehe

beginila dia lau makan culci yum...jgan la di usik memang pantang bagi dia kalau diusik mmg dia campakla yogurt tu....xpe2 ibu kasi chan ok..makan la puas2 abes nanti abah belli lagi...huhu



sekian..jupe next n3.

Khamis, 20 Mei 2010

tak de tajuk...!!!!!

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..


Lokasi :rumah

Salam sumernyer....dah lama aku x hapdet blog...kebizian melanda sejak kebelakangan nih...haha..

Kebetulan lak rifqah dah tito...mr husben dah g main badminton..so nila masanyer tuk aku berblogging tanpa ade yang kaco..ekekeke...

oke today punyer program...aku bizi ngan pc..bizi wat keje yang xde kene mengene ngan keje opis...hehe..bos lau nampak buat x nampak la ye ;p..ngadap pc smpai bes waktu keje..hhehe.....rehat pon ntah kemana makan pon ntah kemana..nasib de tea time lau tidak rentak keroncong perut aku nih hah... :)

mcm bese balik harus menuju kepasir gudang..fuhhh alhamdulillah jalan nasib x jem..line clear...!!lau mcm ni hari2 kan bes x sangkut jem..lutut aku pon xsakit...huhu...sabo je la ye demi sesuap nasi...accecehh..ayat baik punyer.... :)


ok la..sampai sini saje..nak menjengah blogger yang lain pulak...selamat malam

sekian,,jupe nex n3



Selasa, 18 Mei 2010

Sararisa-craf giveaway

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..



Contest from sararisa-craft

ucapan
kepada tuan rumah : sy ucapkan happy besday..moga ALLAH melimpahkan rezeki dan kesejahteraan buat anda...

nak tau syarat2 dia mudah je :

cara : KLIK pic tersebut.

contest : sticky mode

tarikh tutup : 18 mei 2010 sebelum 8 mlm..


hadiah :pelbagai hadiah yang di tawarkan sangat menarik...





pada blogger yang lain jom kite memeriahkan contest ni..




Ahad, 16 Mei 2010

Weekend yg menyeronokkan....

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIROHIM....

Fuhhh..penat pon lum ilang lagi..tapi kesungguhan nak menghapdet blog ni tetibe muncul laks...hahaha...masa wat n3 ni baru je smpai umah... :)

aku dah lama tak ke waterfall..then kali nih tetibe leh de planing lak nak ke waterfall..seronok sngat..jom layan gambar nih..



:- me anak beranak.."rifqah x moh tgk camera laa..terkial2 dia mencari camera kat ner"




:- family belah mr husband. "ok cheesss sume"..haha laki aku bengang lau aku pic aku de peace...sory ye terbuat laks.... :p




:- rifqah with her father.."abah syok r bah..air sejuk giler..!"






:-rifqah with her tok abah "yeee..aku happy..men air!!"



kiteorang kat sana x lama lebih kurang 2 ke 3 jam kat sana then trus lik jb...masing2 kepenatan tido dalam kete..yg dreber lak tension je xde sape yang temankan..hihihi..yang pasti aku tido dalam perjalanan balik..ngantuk weiii....ZzzzzzZZzzz

sekian,,jupe next n3..



Sabtu, 15 Mei 2010

Tag From MamaZakwan

DENGAN LAFAZ BISMILLAHIRROHMANNIRROHIM..


Tag ni nampak menarik untuk di jawab so aku mek peluang tuk jawab tag ni..Tq ya MamaZakwan... :)


1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
huhu..sedih + geram ape salah aku ko nak buat aku mcm nih..!


2). 6 orang di hati anda?
nur rifqah hazira
abah rifqah
tok n nenek rifqah


3). Anda rasa anda comel?
haha..comel????? tentula tidak...bese2 aje.

4). Single or taken?
of coz not single....:p

5). Blog yang anda suka?
sume blog aku suke bace...boleh gitew!!

6). Adakah bilik anda kemas setiap hari?
kehkehkeh..segan wei nak ckp....pahm2 je le ye...

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
ermmm....lagu ape yerk?...owh lagu sharifah aini..oh mama...

8). Last text message?
"abang lama lagi ker"..aku baru je sent masa jawab tag ni hah...hehe

9). Last phone call?
mr.husband aku ler....masa jawab tag ni pon dia baru je call

10). Hari terakhir anda menangis?
hari pe ntah yerk..x ingat..hihi

11). List lima color favorite anda?
biru..hitam..ungu..pink..hijau..


12). Orang terakhir anda ber-YM?
dah lama xon ym....

13). Game paling anda suka?
game kat facebook tu....fram ville..lau betul2 dah kaya aku nih...:P

14). Adakah anda peminat MCR?
hah..peminat MCR????band pe tuh....

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
perasaan......sonok jugak nak menjawab tag nih..:)

16). Anda rasa tag ini best?
boleh tahan..best jugak!!

17). Tag lagi 10 orang:
x sampi 10 orang leh tak?

1.ayu hussein
2.nurshahfamily
3.coretan uda
4.hadifhadifah



hope hati puas la ye jawapan tag nih...



sekian..jupe next n3




Khamis, 13 Mei 2010

Jom terjah - jengah ape isi dlm beg :)

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...

Kerja rumah yang terbengkalai..huhu..kak ayu jangan marah lewat siap kerja rumah..hehe..xmoh cakap bnyak...meh kiter jengah pe yg ade dlm isi beg aku ituh..:P

handbeg ni de 2 comparment..(betul ke aku eja ni...!!!hihi) besar beg nih leh isi tarmos kecik..haha...

ok ni....lihatla betapa besepah bagaikan ape tah...main letak je asal boleh mentang2 handbeg besar..huhu..mari bongkar
satu persatu



ni isi dalam beg yang masih lum diselongkarkan...fresh tau bukak trus snap... :)



oke ni lak...kunci rumah..jam tngn adik ipar aku punya daa nak pulangkan..brooch tu kene ada mana tau kan..hilang ke..standby orang kate..hehe then de resit masa shopping kat care4..flyers promote streamyx (kat tesco)..org bagi aku mek je..xnak orang tu kecik la konon..huhu aku mmg slalu simpan resit ni sampai renyuk baru buang..nampak sgt ko jarang kemas handbeg ko yer :P

...ala malulah ai xpakai purse..tapi ai pakai beg duit serba boleh...lum kesempatan lagi nak beli purse tetttttt...yang berbelang tu getah rambut tu mesti ade..aku ni kadang letak bersepah tu yang kene standby gak kat beg,,kehkehkeh..gule2 pon de goodies masa keje kawen aku x abes mkn lagi..eh resit ape lagi tuh????ntah la aku xingat resit pe tuh..dah renyuk dh..




tengok lagi ape yang ade..bnyak lagi nih...pempers..kotex..baby wipes..sarung tangan..anak telekung..sampul duit..kotak nose spray..sumenyer aku men masuk je..tapi yang paling penting sekali lau nak kemana2
pempers n baby wipes tu mesti ada...manala tau..benda yang tdk dijangkakan...kotex tu pulak tuk aku standby..sarung tangan..lau pakai t shirt aku pakai sarung..aurat !!..kotak nose spray tu pulak..tinggal kotak nye aje ..spray dia de kat umah jadi barang hiasan gune bile perlu saja.. sampul duit..duit dah mek tinggal sampul je yang belum buang lagi..kasi lagi byk harta karun haha...



okey..itu saje yang ade dalam beg ajaib aku..aku nak tag kat korang jugak silakan la amek jangan segan2

sekian, jupe next n3



Wedding my cuzen a.k.a BIG BRO

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..

LOKSI:DEWAN JUBLI INTAN

selamat pengantin baru
semoga kekal abadi
bahgia ke anak cucu
sentiasa murah rezeki
alhamudulillah bertemu jodohnya
berkat kesucian akhir terlaksana...

"lagu tuk pengantin"

Hohoho...rasanyer xterlambat nak ucapkan selamat pengantin baru to my cuzen and her wife..moga uoll berbahagia hingga ke anak cucu...

Ape boleh aku katakan majlis kali mmg PERFECT!!..sangat santik!!!pelamin yang indah..dekorasi yang serba mewah..makanan yang sedap2 belaka..siap de ABC n CENDOL!! laku wei..beratur orang nak mek makanan...sume nyer dari A-Z by AZ SALOON..accept abc n cendol.

haha..tapi sayang nyer aku hanya dapat menjamah kambing panggang..rugi nyer aku mek sikit sedap rupenyer...hehehe..xpe2 lain kali leh dapat tapi x tau bile..huhu..

oke2..xmoh merepek merapu meraban tgk jela pic ni..xbnyk pic aku amek coz bz ngan anak + pic yang agak kabur membantutkan aku nak mek pic lelebih.. :0



setelah tetamu terhormat tiba alunan selawat pon abes baru pengantin leh duduk...tuk ditepung tawar oleh ahli keluarga dah jugak tetamu VVIP...kelazzz gitew :)



ni dia wajah pengantin baru nampak berseri2..sewaktu nak berarak ke pelamin...time ni ramai cameraman yg bertauliah dan x bertauliah termasuklah aku yang x bertauliah ni nak amek pic pengantin sampai kabur pic pengantin ni aku snap..adusss geram je!!


Wedding kali ni..mmg ramai tetamu yang teruja sebabnyer kehadiran YB Dato Ghani Othman with her wife dan juga dato syahir...aku sendiri pon x sangka MB Johor datang dapat jugak aku tgk face to face..hehe




masing2 xmelepaskan peluang tuk bersalaman ngan MB..aku pulak?????hnya memerhati dari jauh x dapat nak bersalaman...hehe..



p/s:anak aku dok meragam ade je yang x kene...xleh di sentuh xleh ditegur bile dah mengamuk sume orang dok tgk aku..malu weiii..

sekian..jupe next n3















Isnin, 10 Mei 2010

Arwad lagi.. :)

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


Sekali lagi episodkasih mendapat arward from nurshahfamily...tq..tq..tq..muahhhhh :)


dan inila dia arward yang dimenangi..hoyeee....hehe ala2x gitew..!!!!!






so.. kepada: ayu huseein -- superhero mama -- hadifhadifah -- jangan segan2 amik arward ni...


terima kasih



sekian..jupe next n3




Jumaat, 7 Mei 2010

Ragam Rifqah

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..


Lokasi:rumah

Aku x tau la sejak kebelakangan ni..rifqah tu mcm2 hal dia buat..bukan merungut cume terdetik di hati ni..selalu x macm ni kenape sejak kebelakangan ni lain je...makin kuat mengamuk + merajuk + merengek dengan cara manja2 gitew !!!


Adakalanyer itu memang mencabar tahap kesabaran aku..jadi tarzan aku kat umah dok memekik "rifqah buat ape tuh,rifqah x mau masuk mulut kotor tu kan,rifqah jatuh nanti" tu la antara ayat2 yang sering aku lontarkan...tapi aku harus bersabar..budak kan tak kan nek main bantai je..tak pasal2 trauma pulak nanti tak budak aku lak yang trauma...hehe..


Dalam seminggu ni..xtau pe yang x kene..silap sikit nak mengamuk..amek pe yang kat tangan dia sebab masuk mulut..menangis macm kene pukul..dekat sikit ngan abah dia..merajuk berguling2 dia kat mozek tuh..geleng kepala aku + terhibur tgk gelagat dia..


Kadang tu mr husband cakap "rindu kat ayang ni sbb tu dia mcm tu"..agaknye la kot..satu hari tinggal kan dia kat umah pengasuh..nampak ibu dia balik mula la tunjuk aksi...:)


Tapi aku ade sedikit kemusykilan la..anak aku skang ni dah kurang minum susu botol selalunyer waktu malam la biasanye sekali tu mesti ade..time nak tido mmg terang2 susu cap gantung..skang ni kuat minum air masak lak..bangun 4 5 pagi merengek sbb nak minum air masak!! x moh susu..then baru dia leh tido...kenapa leh mcm ni ye?risau pon de gak..takut badan anak makin susut kene marah ngan doc pulak nanti kang!


Rasa2nyer mmg normal ke bagi kanak2 yang berusia setahun ni?aduhh..mcm mana pon lau dia x moh makan or susu alamatnyer kene g klinik minta vitamin tuk tambahkan selera makan...


sekian..jupe next n3




Khamis, 6 Mei 2010

cerita pasal keje

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...

Lokasi:ofis


Ni kalau kat umah banyak keje aku nak kene buat...basuh baju,,lipat kain..layan anak,,tapi kat ofis ni dah berminggu2 aku dok relax..xde keje nak buat sampai ketahap membosankan!!...series x tipu...!

Kadang orang masuk ofis siap kene tegur lagi "wah manyak senang r"..hehe...nak buat mcmmana dah lum tibenye nak buat kerja..:p..

tapi nasib baek bos memahami...diapon x bising2...siap defend aku lagi..suker2 hehe tapi belakang dia je la..depan dia konon2 selak kertas....ahahaha!!!!

Internet huh..jgn di tanya aku dok ngadap je..nak2 fb bile dah bukak game mmg x toleh kiri kanan la...main sampai boring...adehhhh!!!!bile kene tgh ada nak masuk tenet pon berkira dulu..dasat x dasat..ekekekeke...


rasa2nyer minggu depan baru keje aku berlambak...bersepah meje..la ni bersih tgu je la meja aku nih berserabut...hehe

sekain, jupe next n3












Rabu, 5 Mei 2010

main kenyit2 mata

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


Time kecik geram sangat comel je anak aku nih, bile besa geram gak tapi geram ngan karenah dia..ade je benda yang di buatnyer...sabo je la....


bile tengok video ni..hilang segala2 nyer...penat + marah...

meh tgk pe anak aku buat...









ceritera hari rabu

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHANNIRROHIM...

Seperti biasa..tengahari aku memang jarang makan nasi..melainkan weekend je aku makan nasi..hehe..kan pe kadang malas nak makan berat2 waktu malam kan diet yang x berapa nak diet...ekekeke..cover line punyer ayat...:p

satu hari ni je dari pagi ke minum petang..dok lenjan kuih je...berapa kalori la agaknyer yang selamat aku telan..hehe...xpe2 yang pasti aku minum air putih..haha...de kaitan ker tuh?ermmmm
Pagi b4 nak g keje aku sempat lagi goreng nugget tuk bekalkan anak aku...walhal aku yang nak tapau..tetttt...ayat cover line lagi...:p..hehe..xde la mmg aku bekalkan tuk anak aku tu..pantang nampak mesti "annak..annak..yaminn..yaminn" tu la ayat dia kalu nak makan or minum..

pic edit google


Tengahari..sekali ternampak pau sambal..terus aku sambar 3 biji plus air kelapa.fuhhh..mengancam sehh..tengahari buta dok hirup ais..rasa nyaman je...hilang segala dahaga,perit tekak ni....



pic edit google

Minum petang lak..aku layan getuk ubi...dari ari tuh lagi aku nak cari binka ubi..alaa yang cite halimah jonggang tu..kan ali suke makan bingka ubi..tu yang aku pon terasa nak makan bingka ubi...hehe.ngada2 lak aku ni..lau aku preggy kompem mr husband tolong carikan ni..la ni x preggy maka nyer cari la sendiri..hukhukhuk :p


cm mana pon akan ku usahakan cari bingka ubi tuh...susah yer nak cari...?




Bertukar wajah

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM....

Lokasi:bersiaran di opis..

Wahhhh...kamo nihh mentang2 dah tau mcm mana nak tukar templet..asyik dok tukar je..hehehehe..sah2 ko memang dah xkeje kat opis nih..!:p

hah pe macm..ok tak templet ni...?hehe saje nak lari dari konsep kaler itam...ubah angin la katakan ...anjakan paradigma orang kata...eccehhhh...perasan je ko nih!!! :)


sekian.., jupe next n3


Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...