Khamis, 29 September 2011

MAKAN MAKAN = OPENHOUSE

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM..

ye la...dah lama sangatkan aku xhapdet pape kat blog ni...rasa macam terabai pulak...

tetiba angin malas melanda..alamatnyer memang tak berhapdet la gamaknyer....

hari ini 1 zulkaedah 1432...semalam last syawal tapi aku percaya open house masih ada lagi mungkin sampai dis saturday...lau sambung ke bulan sepuluh tu nampak gayer nyer mmg gilos raya la kannn...hehehe


2 minggu b4 raya abes...time tu mmg masa tuk mengemukkan badan yang dah sememangnyer bambam ni....

lau satu malam tu de 4 buah rumah nak kene g..bayangkan sajalah ada saje makanan yang akan dijamu...lontong kering la...mee soto ...makanan arab *yg ni aku x sempat merasa rugi wok..anak aku meragam pulak*

bab kuih muih ni pulak jangan ditanya dipandang sepi saje....mmg tak terusik langsung...huhu sekadar hiasan atas meja je...

tahun depan kompen aku tak beli kuih raya...merajuk3x..wahhh kunun la tuh.... xde maknyer nyer kannn lau raya xde kuih raya * tiap2 tahun kata cenggitu last2 beli jgak * peace*

semalam last syawal...5 buah rumah kene g..wajib kene g mmg tiap2 tahun rumah yang sama kiteorang datang serang...masing 2 ngan menu masing2..larat xlarat je la nak makan...aku...satu buah rumah je la yang aku makan..tu pon pasal menu macaroni goreng....rumah yg lainn sori ye...aku kenyang sangat....!!!!!

haaa tu laa yang ko melantak ketupat,lepat,rendang,sayur lodeh..makan mcm xingat yang ko nak makan lagi malam ni kat umah orang apapasal...appa daaaa :)..tapi xpe la dah last raya ni mana nak jupe ketupat lepat lau x yeye....kannnnn!* ayat kasi sejukkan diri * fuhhhhhh

okla..sampai sini saje...

terima kasih sudi baca dan komen :)


Isnin, 12 September 2011

"SEGMEN SIMPLE : SAYA SUKA MAKAN. KORANG?"

BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM


"SEGMEN SIMPLE : SAYA SUKA MAKAN. KORANG?"



jalan2 terjumpa satu segmen yang sangat menarik...jadi nak join n share ngan korang sume

cara dia sngt mudah n perlu jawab soalan ye kengkawan :

antara soalan-soalan yg harus dijawab :

a. Namakan sekurang-kurangnya 5 Jenis Roti Canai yang terdapat di Malaysia.

roti telur,roti boom,roti canai,roti sardin,roti tisu ,roti tampal dan banyak lagi :)



b. Namakan sekurang-kurangnya 3 Jenis Lauk Nasi Lemak yang terdapat di Malaysia.

lauk nasi lemak : sambal udang,sambal ikan,sambal sotong...uihhh sedap tuh :)



c. Namakan sekurang-kurangnya 3 Jenis Burger yang terdapat di Malaysia.

burger arnab,burger ayam,burger telur.



d. Nyatakan makanan dan minuman yang paling saya gemar dan beritahu kenapa.

minuman :air punch...tapi xleh selalu kandungan gula tinggi sangt..coz de rasa masam manis

makanan : laksa penang.....xtau nape suke tapi mmg sedap :)


sekian terima kasih sudi baca n terjah :)

Jumaat, 9 September 2011

LAYAN PAWAGAN ** HB

BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM


dah lama xberendut...sesekali dapat berendut ngan en somi seronok jugak yer...faham2 sajela bile dah de anak xleh nak kuar lelama..dak tecik tu mana boleh lelama...kang terkeluar ayat dia " jom balik" haaa xke haru...kene trus balik....bayangkan lau nak tgk wayang...boleh jadi hangin satu badan... boleh trus ilang mood nak nonton wayang ni...

hihi semalam adalah hari yang seronok setelah sekian lama memendam rasa..akhirya dapat gak tonton wayang tgk cite kat bawah ni :

:

:



lepas aku hantar kete kat permas jaya...sbb xcident rabu lepas..terus aku menuju ke tebrau city semata2 nak tengok hantu bonceng ni.....ye la dah zizan berlakun kan mesti gempak + kelakar punyer....

tapi bile aku dah tgk..dari 5 bintang aku kasi 3 bintang....mula aku tgk ade kelakar nyer bile petengahan jalan cite aku dh mula rasa ngantuk smpai tertidur...!!!!then bile babak kelakar tu ade barula rasa ilang ngantuk tu.....dapatla aku layan cite tu sampai ke penghujungnya..

lau tak rugi 8.00 hengget wooo

^ peace^

sekian..terima kasih sudi baca n komen :)

RAYA + RAYA + RAYA = berayaraya

BISMILLAAHHIRRAHMANNIRRAHIM..


hari segala penghulu hari...JUMAAT BERSAMAAN 11 SYAWAL 1432


seronok betul tgk sana sini dah hapdet pasal raya...warna warni gitu kan...jadi aku pon xnak lah ketinggalan nak hapdet...hehehe

Sebelum tu aku sekuarge nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua umat islam terutama sekali buat pengunjung yang sudi singgah kat blog ni..dan minta maaf la sekiranya ada perkataan2 yang membuatkan korang rasa tidak senang hati...terima ksih banyak2

dari kami satu family

cite pasal raya ni kannn....

konon berangan nak buat kueh raya tapi sayang nyer xberkesempatan nak buat..dah pikir nak buat tu nak buat ni..akhir sekali kuih tunjuk gak yang jadi penyelesai masalah...huhuhu isyaallah tahun depan mungkin kot...harap2 begitula yer...

ermmmm mcm aku katakan sebelum ni....tahun ni turn en suami..beraya di jb then malam raya pertama kami gerak ke muar pulak rumah atok belah en suami....then malam raya ke2 pulak baru berangkat ke pontian belah aku....benarnyer mmg kami rotate..so tahun depan turn aku lak..

so layankan la gambar ni..


haiiii mmg payah nak suh pakai tudung lelama dak tecik sorang ni....ramai yang kata muka dak tecik ni mcm muka mak dia ( nenek)

gambar puan punyer blog...." saje letak..kekdahnyer"

dan ini pulak keluarga besar en suami...



ada 8 orang adik beradik..3 menantu next year tmbh lagi sorang..5 orang cucu 2 boy 3 gurl

^ peace^

sekian terima kasih sudi baca n komen :)


Rabu, 7 September 2011

WORDLESS WEDNESDAY # 2

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM




sekian..terima kasih sudi baca n komen

Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...