Khamis, 30 Jun 2011

KEMBALI PULIH

BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM



Aku ingat pasni dah xboleh nak berbelog lagi...ye la tengah sedap2 nak hapdet bila nak post trus keluar bad request....aduhhhhh down sekejap.. pale otak dah pikir dah nak kene buat baru ker...alahaiiii..ermmmm :)


dan aku ingatkan ade kaitan dengan email ker..coz ade satu email aku tak pasal2 nyahaktif belog ni lak aku gune email yang "tu"


jadi aku pn tnya kat kazen aku sorang ni ..ngadula kononyer...tapi dia sendiri pon xsure coz blog dia ok..


sekarang ni alhamdulillah semuanya dah ok...kebetulan ade sorang hamba Allah post kat wall fb pasal " ni "...so dari situ aku ikut pe yang di katakan dan inilah hasilnya aku DAH BOLEH BUKAK BELOG N POST.... hihihi

kalau korang ade masalah pasal xleh nak hapdet dan dia keluar bad request.xpe korang kuar je..then g kat tool klik clear recent history...insyaallah boleh...

terima kasih sudi bc n komen


"SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone"

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM







nak join sila klik sini...jangan segan2 hokeyyy

nak tag :


seb3las muka

coretan uda

mamazakwan





Khamis, 23 Jun 2011

HAPDET..HAPDET..HAPDET....

BISMILLAHHIRRAHAMNNIRRAHIM...


sambil baca jangan lupe klik nuffnang ye...tq sayangg uolls.

hye korang..lama aku x hapdet blog aku ni...seminggu cuti kerja..seminggu la aku cuti berblog ni....

mana taknyer khamis n jumaat aku balik muar sepupu belah en suami meninggal ...sabtu ahad aku holiday ngan family aku.....senin selasa aku cuti emergency...heehe nak buat pasport punyer pasal amek cuti emergency lerr...

semalam baru naik kerja...dah lama cuti rasa malas lak nak koje...huhuhu


ok la nak cite tu jer...lagipon x berapa nak selesa la mata belah kanan mcm bengkak kat bawah mata... :(

haippp...jangan kata aku sekodeng orang mandi eh...!!!no...no..no...

sekian terima kasih sudi baca n komen :)

Rabu, 15 Jun 2011

ANAK2 MARI CHEGU AJARKAN SESUATU

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM..


sambil bc jangan lupe klik nuffnang tq :)


kali ni baru aku sempat nak menghapdet blog..dari tadi dok blogwalking nak cari lebih ramai lagi kawan.....haa kan seronok dan beronok2 * sory johan rj aku pinjam ayat ko*.. :)

Ingat tak n3 sebelum ni ??? kan aku de kata yang aku akan hapdet pasal dak tecik ni yang suke buat mimek muka lau di suruh.. cth : mulut mcm mana? so dak tecik pun buat la dengan memuncungkan bibir dia tuuu...... sambil2 tu aku ajar kanla dia tentang anggota badan...

haa..tgk la layankan dak tecik ni..


mula2 tunjukkan dulu ni bibir..ni nak ngejek sapa pon xtau...babab kan...

ni pulak mulut sambil dimuncungkan..... baru klasss gitu... :P


ini pulak gigi * eh eh...kok nampak gigi yang bawah aja* :)

ok....dah pelajari semuanya kan..bagussss...happy kan tgk anak yang semakin membesar dan semakin bijak...aku pasti anak2 korang pon semakin bijak.. :)

sekian terima kasih sudi baca n komen :)

Isnin, 13 Jun 2011

RINDU SERINDU RINDUNYER...

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM

sambil baca jangan lupe klik nuffnang ye..tq



wahhhh...duduk sensorang ni kann tetiba teringat masa zaman2 belaja dulu...mmg best jupe kawan2 baru..terasa rindu lak zaman2 belaja dulu.. :)

Dulu aku belaja kat politeknik mek course tourism...dengar course tourism mesti seronok kann...leh travel sana sani *bile dah keje tu pon lau keje ngan travel agency* mmg de peluang la kite nak merantau ke negeri atau negara orang..lau tak tunggula AA buat promosi!:)


Sejak dari tahun pertama till tahun terakhir...group2 aku sumenyer bermula dengan nama "siti" kecuali sorang tu je xde siti...ni la group2 aku dalam kelas...tapi bile kat luar kelas lak...group2 aku sume orang2 johor berlainan course... hahahaha...

xkisah la kan group pe pon yang penting belaja!!!tu adalah motif utama ye kannn?????
tapi betul kenkadang jupe kawan2 kat fb hilang rindu.....dulu berseronok2 ngan derang ..tidur sekatil ngan derang * acehh ni tipoo*...gurau pon ngan derangg...asal balik hostel je mesti bawa makanan jamulah kite reramai...mmg happening nasib baik bilik cume 2 orang leh la kumpul geng2 yang rapat je :)

dan yang paling aku minat sekali kawan aku sorang ni dari bp...siap bawa mee siput sira....mak dia buat sedappp weiii..dah la sekarang ni susah nak jupe mee siput yang dah sira ni....ilaaa aku rindu mee siput pedas mak koo...!!!!!! huhuhu sampai sekarang aku dah x merasa mee siput pedas tu lagi

weiii korang..siti zurihan,siti zamzalila,siti noorhawa,siti hajar * eh siti hajar tu akula* and norhaslinda rindu tak korang kat zaman2 kite dulu.. ermmm x rindu???alaaa rindu la...rindula...rindula kat aku.....hehehe gedik weiiii hihihii


sekian terima kasih sudi baca n komen

TEMBEL KE KETUMBIT??

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


sambil baca jangan lupe klik nuffnang sekali tq.


ermmm tapi aku bese panggil tembel...

adoiii...rasa mcm x selesa je bile kene....aku bangun tido je..rasa mcm bengkak je mata kanan aku ni...nak genyeh buang tahi mata pon terasa sakit....nak cuci muka lagi la kene gosok perlahan2 lau tak menjerit mak noks hehehee...jarang aku kene ni..tapi aku tau punca dari kuman jugak..


esok paginyer aku tgk kat kawasan yg kene tembel ade 2 mata!!!...huhu mana nya x sakit...tapi alhamdulillah pagi tadi aku bangun tembel ku sudah susut...secara x langsung membantalkan niat aku nak amek mc...huhuhu...


sekian terima kasih sudi bc n komen :)

Jumaat, 10 Jun 2011

HAPPY BESDAY MAK

BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM


:sambil baca jangan lupe klik nuffnag:





happy besday tu u

happy besday to u

happy besday to u emmak

happy besday to u

terpapar wajah kegembiraan mak cikja walaupon x cukup korum pasal my dad xde g sabah





cikja doakan semoga mak dipanjangkan usia..dimurahkan rezeki dan perniagaan mak... kiteorang sume sayang mak :)



lepas potong kek kiteorang sume g makan besa kat kampung pasir putih.. credit to en suami



sekian..terima kasih sudi baca n komen :)








Khamis, 9 Jun 2011

RUMAH SERBA BARU

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM..


sambil baca klik nuff sekali yer....tq

taraaaaaaaaaa....ok tak blog aku kali ni??????cepat angguk ngan cara paksaan..!!!!hahaha

ok lah angguk dengan hati yang ikhlas....heheheh


haaa..korang...pasan tak bnyak yang dah aku buat pembaharuan kat blog aku ni....hopefully ramai lagi la yang sudi datang ke teratak episodkasih ni....hehehe...jangan segan2 nak singgah xde sape yang marah...wahhhh gitu kann ;p


penat gak buat tutorial sendiri ni kann...bukan mudah ,bukan sehari leh siap..berhari2..tu pon kejap2 je aku buat toturial ni....sebenarnyer lau kita fikir senang maka senangla jadi nyer lau sebaliknyer begitu la sebaliknyer....betul tak????so aku buat mana yang berkemampuan je la...

kebanyakkan tutorial yang aku buat ni berpandukan pada blog tutorial..ade kat side bar aku..leh rujuk kat situ..bnyak info tutorial yang boleh kite sendiri pelajari...

sampai di sini saja coretan kali ni...

terima kasih sudi baca n terjah..

notakakizirafah:taip2 cepat sementara bos kat luar...sbbnyer aku skip keje dia....heehehhe


Selasa, 7 Jun 2011

NUFFNANG

BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM



Yeay!!!!!akhirnya berjaya gak aku pasang nuffnang hasil dari bantuan nurshahfamily...tq2..


hahaha...jakun seketika..motipp!!!!
*saja nak bagitau kat korang jangan lupe klik duit tabung haku tu*


mana tau sok leh jenjalan gune duit tu...sekali lagi hahaah...xsalahkann... :)

so korang rajin2kan la klik ye nanti aku klik balik korang punya...

terima kasih coz sudi baca dan komen


ADA GAYA JADI MODEL TAK?

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


hari ini selasa 7 haribulan bersamaan 5 rejab...Alhamdulillah semalam dapat gak aku melaksanakan puasa sunat...

Korang mcm mana ari ni...hopefully x blues lagi ok...hehehe.

haisyyyy rasa macam dah lama aku x hapdet pic terbaru anak aku yang sorang ni....pantang nampak camera dah..mesti nak posing....tu dah satu hal....yang bestnyer siap nak trus tgk pict dia lau dah mek tu...haahaa...excited tgk pict sendiri!

jom tgk cara dak tecik ni berposing..



dak tecit yang pantang snap pit dia..



gaya pe pon xtau la.... :)



alamak terlebih bongkok sudah.....


haha..ade lagi benarnyer pict dak tecik ni..tapi cukup la setakat ni....ni pon de lagi dak tecik buat mimik muka ...nanti aku post kemudian hokeyyy....


notakakizirafah:mlm ni nak mek gambar pasport jangan menangis ye anakku sayang :)


terima kasih coz sudi singgah n komen :)

Khamis, 2 Jun 2011

KELEBIHAN BULAN REJAB

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


Dalam bulan islam hari ini 1 rejab bersamaan dengan 1432 H..

tinggal sebulan je lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan...

rasa x sabar nak tunggu bulan yang mulia tu kann??

Kali ni aku nak share tentang kelebihan bulan rejap..sama2 kita renungkan dan amalkan..Insyaallah


Sabda nabi S.A.W : “Sesungguhnya bulan Rejab itu bulan Allah, bulan Syaaban itu bulanku dan bulan Ramadhan bulan umatku.” Bulan Rejab adalah salah satu bulan yang sangat dimuliakan dalam Islam. Pintu rahmat daripada Allah terbuka luas bagi hamba-hambaNya yang inginkan kesejahteraan jiwa dan ketenangan fikiran. Berikut merupakan kelebihan bulan Rejab:

1. malam awal Rejab mustajab Doanya

2. puasa sehari pada bulan Rejab mendapat pahala syurga yang tertinggi (Firdaus).

3. Puasa 2 hari dilipatgandakan pahalanya

4. puasa 3 hari mendapat dijadikan parit yang panjang yang menghalang dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan)

5. puasa 4 hari diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah dajal di hari kiamat

6. puasa 5 hari aman dari azab kubur

7. puasa 6 hari keluar dari kubur bercahaya mukanya

8. puasa 7 hari ditutup daripadanya 7 pintu neraka

9. puasa 8 hari dibuka baginya 8 pintu syurga

10. puasa 9 hari keluar dari kuburnya lalu menyeru ‘Lailahaillallah' tidak ditolak dia dari memasuki syurga

11. puasa 10 hari, Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titian Sirotulmustaqim pada tiap-tiap satu batu.

“Kembalilah kepada Tuhan kamu dengan memohon keampunan dari dosa-dosa kamu dan hindarkanlah perbuatan maksiat dalam bulan mulia iaitu bulan Rejab.”


terima kasih kerana sudi baca..

sumber : disini




30 bLOGLIST VIP GARRY!!

BISMILLAHHIRRAHMANINIRRAHIM



Sebalik tadbir:join contest


waktu jenjalan tadi terjupe satu blog ni

yang menganjurkan satu contest so apa lagi aku pon nak join gak



syarat2 dia sangat mudah

terima kasih kerana sudi singgah n terjah :)

Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...