Selasa, 22 Jun 2010

perjalanan ke OT

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIROHIM...


lokasi :home sweet home


N3 masa check kat spital lum bes lagi ni nak story...hehehe..pada yang jemu nak membaca haku pedulik hape...blog aku suka hati la...hahaha :P


2 hari kebosan melanda kat bilik 311 akhirnye result darah yang ditunggu2 di sahkan negetif..alhamdulillah nasib baek negetif if positif.......????????? so nurse kate sok kompem hokey kul 4.00 am pose sampai dipanggil tuk di sorong ke bilik bedah...time tuh aku x de perasaan takut lagi...muke cm bese je....ekekkeke


tibe waktu nye dah bukak segala2 nya..sedih beb mr asben x teman aku :( 10.15 aku di sorong ke OT..haha time tuh barulah mcm2 perasaan timbul rasa nyesal pon de...kekeke patut ker?sambil tu nurse pasang segala mcm kat tubuh aku.


45 minit menunggu doc yg stuck kat higway..tepat jam 11.00 am setelah diberi oksigen aku tido buat seketika...ntah bile aku dok pejam mata pon x tau...tau2 je nurse kejutkan aku at least aku bukak sikit mata then trus sambung tido....huhu aku xtau mcm mana nurse tu pindahkan aku...


hokey pendekkan cite..may be around 2 hours kat OT so sample yang dibuang satu aku simpn satu lagi doc buat ujian samaade terdapat kuman or tidak...batang idung kasi plaster tuk tegakkan lubang idung kasi sumbat tisu yang lembut...nak ckp mmg susah agak sengau bile bercakap...


so dah 4 hari keadaan dah ok tapi xlah 100% pulih..still under recover..hehehe


p/s: sangat berterima kasih kat mr asben yg x bosan menunggu isteri kesayangan walaupon badan sikit2 coz tido kat kusi malas... :)


sekian..jupe next n3


Isnin, 21 Jun 2010

menang PAULINE GA

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM....


HOHOHO....


Rezeki aku menang PAULINE'S FIRST GA..dapat tpt ke 3..


thank a lot pauline....hadiah dah dapat nanti baru hapdet hokeyyyyy


:)



'PAULINE'S FIRST GIVEAWAY'..

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM

hohoho...contest lagi :)
lum kesempatan nak hapdet citer terbaru..so join contest ni dulu...




Mari2 join contest ni..just klik pic tersebut..




Khamis, 17 Jun 2010

aktiviti di bilik 311

DENGAN LAFAZ BISMILLAHIRROHMANNIRROHIM...

LOKASI :BILIK 311

seharian di bilik x kuar2 pon dari bilik dok terperap je...sangat membosankan nasib mr hasben bekalkan lappy ni xdelah aku bosan sgt...huhu


perutku sudah lapar...no breakfast no lunch..huhu lapa..lapa..dah kat sebelah bangunan ni de mcd...nak makan minum lum dapat lesen dari doc!!kang makan xpasl2 kene masuk dewan bedah lain pulak citernya...ekkekekek


tugasku hari ini baring + tido..kadang nurse datang masuk lagi ubat kat salur darah.sekali lagi sakit sehhhhhhhh !!!!!!ntah bile nak kene panggil ni..tunggu baring tido..tunggu baring tido..akhirnyaaaaaaa....


kul 4.30 lega siyot hati!!!!mana taknya doc datang bagitau today x jadi sok pagi baru buat coz result darah lum confirm lagi dan lagi happy aku leh makan + minum tu yang aku nak dgr...perut dah lapar giler nih..!!!!huhu aku hanya mampu jeling je bile mr asben aku makan lauk sedap..hehehe pandai pulak mr asben makan tempat tersorok





rasa kembang je salur darah aku ni masa ubat masuk...


ni tpt tuk aku menghabeikan masa dok ngadap lappy


p/s : malam ni tido lagi di bilik 311 dengan suhu yang 27' c...sejuk sgt kadang sampai xleh tido




sekian...jupe next n3





Rabu, 16 Jun 2010

check in hotel hospital ..

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM....

lokasi : hospital penawar pasir gudang..

sepatutnya aku appoiment senin lepas tapi atas sebab tertentu aku g hari ni hari rabu jupe doctor raj..pakar sakit mata,telinga dan hidung...

jam 12 am baru doc ade..so tgu punyer tunggu baru turn aku dipanggil jupe doc...bla..bla..bla kat bilik doc...kompen aku admit hospital siap sedia tuk buat small operation...

dalam kul 4 baru check in bilik..dapat gakla first class selesa sikit..hehehe.lepas check in aku kene buat ct scan..taukan korang ct scan tu pe?ala yang check kat kepala tuu...kejap je buat tu tapi result dia xtau mcm mana...then nurse cucuk jarum kat salur darah..sakitttt + masuk ubat + mek darah sekali..huhuhu...


malm tu msuk ubat lagi...adoiii sakit bengkak je rasa salur darah tu..tapi ku tahankan saja!!then aku rasa mamai je..trus bubummmmm...ntah bile mertua aku,balik nurse buka tpt salur ubat tu aku pun xtau...mmg ngantuk giler..sador2 je hari dah pagi...hehehe


ni pagi ni masuk lagi ubat...dan terasa nak tido lagi......



p/s :puasa selama 6 jam start kul 4 am lagi....



sekian,jupe next n3

















Jumaat, 11 Jun 2010

saya sangat gumbira :)

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM


Saya sangat gembira.....nak tau kenapa aku hepi hari ini...????huhu...meh sini aku bagi bagitau...alamak segannyer aku nak bagitau...huhu..okelah just nak share ngan korang je...


Semalam..aku try baju kebaya aku yang masa cutting zaman bujang dulu...konon nak try samaada boleh pkai or tak...hehe time ni la aku hepi sangat baju kebaya aku tu dah boleh pakai balik...!!!!hehe syokkkk nyer...dat men xsia2 aku gunakan produk tu.. :)


aku try sume baju kebaya aku tuh...sure mmg boleh pakai lagi dah x ketat lagi mcm sarung nangka..raya ni leh la aku pakai baju kebaya aku tu..!!!!dan yang penting sekali pas ni x susah aku nak cari baju or seluar panjang... :)


sekian..jupe next n3






Rabu, 9 Jun 2010

SAYA MASIH BARU..!!

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..

Ye...aku masih lagi baru dalam dunia blogging..blog pon nampak kosong je ..widget pon x bnyak..info pon kurang..x meriah mana pon..hikhik..nasib de orang nak pandang..sedih kononye la tuh...huhuhu...malu ai..

akceli aku buat blog ni pon someone yang ajar aku dengan penuh rasa SABAR + karenah aku ni yang sikit2 dok tnya..hihi appadaaaa kasi otak tu gerak sikit daa..kadang masuk blog orang besh je ceria je x sakit mata dok tengok..nak je ku tanya tapi ku segan..haha xpe2 ko godeh2 je jupe punye...ekkekeke.

Sume yang aku masuk blog masing2 de nuffnang or intity betul ke ejaan..hentam sajalah asal korang paham yer..tapi blog aku jangan intity nuffnang pon xdok..huhu..soo simple my blog :)
then mr asben pon de tegur gak "xde nuffnang ke kan dapat duit"..ai xtau nak buat la..if tau ai dah buat...heheheh
xpe la mungkin bukan sekarang..coming soon mungkin ...MY SHIFUUUU tolongggg..
~~ hehehe~~


sekian..jupe next n3


Isnin, 7 Jun 2010

TAK DE TAJUK LER.... :~

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...

lokasi: mana2 je pon boleh :)

haha...lama x hapdet kan..sawang pon baru ade sikit2 ni hah...hikhihik
bukn pe xde cite yang nak di kongsikan..so aku dok intai side bar aku bace cite2 best derang..

adusss...masa buat n3 ni perut ku lapo..dah terbayang2 lauk ayam asam pedas..huhu sedapnyeee..xpe2 ku tahankan sekali lagi.. ;p time keje ni dok layan air mix teh n air masak je..1 hari kene minum 5 liter..huh jenuh aku nak dapatkan 8 gelas sehari pon payah nikan pulak 5 liter!!ni pon de belen lagi 2 liter adehhhh..!!

yang bestnye ni kan..aku minum produk ni..lum sampai seminggu lose weight aku 4 kilo!
mcm xcaya jekan..!so aku de lagi 10 kg nak dapatkan berat badan yang ideal..
hopefully ada lagi penurunan berat badan pas ni...

so..nak tau pe produk yg aku gunakan..tgu sajalah hasil dia nanti baru aku publish n3 dia oke..


sekian..jupe next n3


Khamis, 3 Jun 2010

Giveaway Besday PapaZakwan

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


Hohoho...contest lagi...nak join sila scroll ke bawah




To PapaZakwan:Happy Birthday may ALLAH bless u..Moga segala impan yang belum tercapai akan terlaksana...Insyaallah.amin


1.follow blog :
superhero mama --done
Zakwan & Kawan2 Punya!! --done
MZ Collections -- done

2. BUAT entry dengan tajuk GIVEAWAY - Besday PapaZakwan! :)
3. COPY & PASTE banner atas ni berserta link GIVEAWAY kat entry anda
4. TINGGALKAN entry anda kat entry giveaway ni

TARIKH TUTUP : 03/06/2010 Pukul 3.00 petang
PEMENANG : 5 orang yang bertuah (guna sistem cabut undi)
HADIAH : biasa2 je.. buah tangan dari Vietnam :)







sayu + sedih

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...

Perasan kan kebelakangan ni..semakin menjadi2..semakin berleluasa..isu pembuangan bayi...YA ALLAH sedih betol..pe salah baby tu ko nak buat mcm tuh?..berani buat berani lah tanggung..jnglah pulak ko dah buat dosa then ko nak tutup ngan dosa pulak..



tak tau pe jenis manusia mcm ni..!bawa2la bertaubat..binatang pon tau sayangkan anak inikan pulak manusia yg de akal n fikiran...!



aku baru je terbaca satu n3 ni (blogger)pasal kes pembuangan bayi..dat y aku trus buat n3 pasal ni...xleh aku nak aku bayang kan mcm mana dia boleh bukak tingkap then campak bby tu kat tepi jalan dalam keadan hujan lebat!!!!YA ALLAH !mana sifat perikemanusiaan ko tu hah!!!!



tak sanggup aku nak tgk gmbr tuh *sory pic tu x sanggup nak masuk kan dlam blog aku*..sangat menyedihkan...betol hampir menitis air mata aku tgk pic tu..kesian bby tu :(



masa buat n3 ni pon...perasaan sedih tu masih lagi menapak...aku xnak cite panjang
klik je


Selasa, 1 Jun 2010

sedang berpantang tuk menguruskan badan.. :)

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM..




Kasi lap2 sikit..kasi sapu2 sikit..nak buang sampah sarap..sawang2 yang de ni hah..al maklum saja lah..bz thap gaban kebelakangan nih xde masa nak meghapdet sempat tinggalkan jejak je.....huhu..yeye je haku nih :P

haha..kasi intro itu tadi.

ALKISAH orang lain tengah makan sodap2..hah..!!korang makan ikan siakap 3 rasa!sotong goreng butter!aduhaiii meleleh air luir aku nih...akceli aku terpaksa melupakan seketika makanan yng enak2..minuman yang sodap2..kasi hidu sajalah..huhuhu...buat2 tak nampak je la..nak kurus punya pasalkan???ku tahan kan saje..eh!mcm penah ku tulis ayat ini...tapi di mana ya..???haha..dah2 tok sah dok melalut.. :)

Sebelum ni aku penah buat n3 ni..pasal diet oh diet n hanya tinggal harapan..x silap aku lah..hehe yang konon2 nak berdiet tanpa "benda sampingan" last2 weight mcm tu gak...

TETAPI kali ni...aku betol2 nak berdiet..ni bukan cobaan ini betul2..!!kehkeh..sekali kuar dialog pendekar bujang lapok daaaa...aku tgh bersemangat waja sekarang ni tuk mencapai weight yg ideal...so aku nak try sahut cabaran trainer tuk lose weight 8 kg for a month!!!

chaya chaiyok!!!! semoga berjaya








Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...