Khamis, 1 Julai 2010

Pengakhiran cerita lepas ni tutup buku :)

DENGAN LAFAZ BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM...


Lokasi:rumah sunyi sepi hanya di temani tv...hehehe


hohoho...lama x hapdet blog...bukan bz ngan world cup tapi keadaan yg memaksa aku hold dulu cite2 yang patut aku kongsi ni...hehe


Bnyk cite tergendala ni...tapi nak cite mana satu dulu yerk?????ermmmmmm..toinggggg lampu bernyala dah dapat idea dah....hope korang x bosan lah yer membaca :P
yang pasti n3 without pic boleh tak? hehehe


la ni aku masih lagi dalam proses penyembuhan..jahitan masih belum lagi bukak..perit nak cakap + makan + ketawa sume kene kontrol tu yg x best bibir atas xleh nak gerak kan sangat..huhuhu..


semalam mcm bese every week appoiment ngan doc tuk cuci kawasan yag dibedah....alhamdulillah dah nak pulih tinggal sikit saja lagi + aku cuci sendiri kat umah 2 kali sehari....jadi proses nak sembuh tu lagi la cepat...


sini aku citerkan kronologi pasal masalah aku ni:


1 : dari dulu lagi aku mmg de masalah ini..selalu sangat selsema menyerang diri..lau kene kadang makan masa nak baik paling kejap pon seminggu...


2 : if dah teruk sangat boleh jadi demam di buatnyer bes badan sume sakit kepala lagi berat semacam..mata rasa gatal walaupon x gatal..tapi rasa mc nak tenyeh2 je mata nih :)


3 : setiap pagi mesti bersin...xleh dalam keadaaan sejuk nak2 masa tido atau tengah tido nyenyak tup2 trus bangun..confirm selesema tapi kejap je..cume x selesa jap2 bersin..kadang tu xleh tdo langsung nak2 kat hotel...huhu tau2 je la 24jam beraircon.


4 : dah xleh than sgt mr asben ajak g spital..tapi kat MO je..dapatla ubat nose spray time nak jadi tu spray je la..ksi kurangkan alahan...


5 : lagi sekali cek doc..(dh x tahan sagt la ni)trus refer pakar hidung,mata,telinga
cerita punyer cerita..scop punyer scop dalam hidung..dah jupe penyebab dia..daging kat hidung dah blok kat dinding kiri dan kanan..tu yg menyebabkan aku susah nak nafas dan kerap bersin + selsema...


haaa..tu la citer dia selebihnyer aku dah buat n3 dah..sebenarnye sape2 yang yg selalu idung sumbat.susah nak nafas.kerap selsema mmg ade cume nak x nak buat je...


hasilnyer lepas pembedahan tu...nafas memang selesa dah xde blok2 lagi dah..Alhamdulillah


p/s:sekali lagi..sangat berterima kasih kat mr asben :)


sekian..jupe next n3


1 ulasan:

mrs.pooh berkata...

oooo.. itu mcm ka rif.. alhmadulllah semua dah ok kan.. semuga tabah menjalani proses recovery k..

Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...