Khamis, 26 Mei 2011

RAGAM ANAK BILA UMUR DAH MENINGKAT

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM


Bile anak dara aku tu dah semakin meningkat umurnya...semakin banyak ragam dan karenah...dan semakin mancabar tahap kesabaran aku yang kekadang boleh sampai kemuncaknye....betol tak??? dah geram sangat cubit je...tapi cubit ala2 manja la gitu


Pada pandangan aku lah...Bile kanak2 berumur setahun keatas memang tak dinafikan ade sikap kenakalannya di situ dan ada sikap yang mmg menyenangkan kite...maklum sajala mcm2 benda dia dah tau..cakap pon dah tau...nyanyi pon dh tau...cume perangai dia je tu buat kite xtahan kengkadang....nak marah pon de nak gelak pon ade..saboo je la...


Macam anak dara aku sorang ni....lau dah kata nak..x kira nakk jugakk dan2 melalak2..kite yg ibu bapa ni nak tak nak terpaksa gak la kann bagi pe yang dia nak ....pasal dah kat dalam shopping komplex..!!!yang bagusnye dak tecik xde la berguling2 nakkan sesuatu...alhamdulillah..


tapi lau kat umah...mmg aku x layankan sgt takut nanti jdi kebiasaan pulak..kite pulak yang susah nanti...orang kata nak manjakan anak kene la agak2 kan????


Pantang dak tecik ni lau di ajak berjalan....mmg sukerr..sume yg dak tecik ni nampak sumer dia tunjuk " ni nak... ni nak..mekdi nak..kepci nak" lau jalan depan tesco plentong tu mesti ckp " acik nak " *mam nasi nak*..kekdahnyer suh kite singgah sana...lau sume tpt nak singgah pengsan!


memang sronok time bawa anak berjalan tu..mood baik seronok la...bile mood xbaik....mak ngan paknya pon boleh ilang mood nak berjalan... huhuhu


sekian..terima kasih coz sudi baca n komen :)


Tiada ulasan:

Label

alkisah (2) arward (3) cerita artis (2) contest (24) coretan (68) coretan...blog (3) coretan..kerja (2) coretan..raya (11) diet (3) diner (1) family (2) hobi (1) ihsan (5) info (2) macammacam (2) masakan (1) mc (3) menang contest (1) nuffnag (3) operate (5) percutian (10) rifqah (27) segmen (2) Tag (5) takzirah (4) wedding (1)

EPISODKASIH KAMI

Daisypath Anniversary tickers

tengok yang lain pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...